«URBANISMUS» Νικολάου Βίττη-ART ZONE 42 GALLERY

az-header_URBANISMUS2

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 7 μ.μ., εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ART ZONE 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, η ατομική έκθεση του Νικολάου Βίττη με τίτλο “URBANISMUS”.

Η κύρια θεματική των έργων του Νικολάου Βίττη περιστρέφεται γύρω από την έννοια του αστικού τοπίου, με έμφαση στα βιομηχανικά παράγωγα της ανθρώπινης δραστηριότητας, ενώ αντίθετα ο ίδιος ο άνθρωπος προβάλλεται συνήθως ως μια φευγαλέα μορφή ανάμεσα στα δημιουργήματά του. Η πόλη ζει και αναπνέει μέσα από τις κατασκευές της, οι οποίες παρουσιάζονται άλλοτε με μια μελαγχολική χροιά και άλλοτε με μια αστείρευτη φωτεινότητα.01u

02u

Στις εικόνες του συναντάμε ως επί το πλείστον φωτεινούς σηματοδότες και φανούς αυτοκινήτων, βροχερά τοπία σε Αθηναϊκούς δρόμους, μποτιλιαρίσματα σε λεωφόρους της Νέας Υόρκης και φουγάρα εργοστασίων στο Βερολίνο. Φωτογραφικά στιγμιότυπα που αποτυπώνονται στους πίνακές του με μια ιμπρεσιονιστική διάθεση και ιστορίες που αναδίδουν μια συναισθηματική πολυχρωμία αποξένωσης και βοής.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ορισμένα χαρακτηριστικά χρώματα που συνδυασμένα προσδίδουν ιδιαίτερη ζωή στα θέματά του. Το μαύρο και το γκρι διακόπτονται από το έντονο κόκκινο και κίτρινο αλλά και από το εκτυφλωτικό λευκό, τα οποία ενισχύουν τη λάμψη των φευγαλέων σκηνικών του.

03u

Ο ίδιος «χτίζει» με μοναδικό εργαλείο τη σπάτουλα. Η παντελής έλλειψη του πινέλου και η χρήση της σπάτουλας ως κύριο μέσο ενσάρκωσης των θεμάτων του, αποτελεί ακριβώς μια αναφορά στο βιομηχανικό τοπίο, το οποίο διαμορφώνεται με μικρές, κοφτές κινήσεις, θυμίζοντας ‘τετράγωνο’ πουαντιγισμό. Τόσο στα βροχερά τοπία του, όσο και στα αστικά αντικείμενα που προβάλλονται τόσο εντυπωσιακά στον πίνακα, ο Νικόλαος Βίττης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα για κάθε σκηνή του, αποτυπώνοντας εκπληκτικά την αίσθηση του στιγμιαίου και εφήμερου.

Η έκθεση διαρκεί έως και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.

Ώρες λειτουργίας:
Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00–15:00 και 17:30 – 21:00.
Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00.

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

 

cv_vittis

az-footer_UNIVERSAL

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.