"Κόκκινο Όριο" έκθεση ζωγραφικής της Άλκηστης-Αλεξίας Βουρνά-ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

PROSKLISH_ALKISTI_FINAL_2-1

PROSKLISH_ALKISTI_FINAL_2-2

Η έκθεση ζωγραφικής της Άλκηστης-Αλεξίας Βουρνά, με τον τίτλο: «Κόκκινο Όριο» θα λάβει χώρα
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, στις 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: από 5/3 έως 10/3 2014
Επιμέλεια έκθεσης, καταλόγου: Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός Τέχνης

galazia fush
Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Foyer του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» στον 1ο και 2ο όροφο
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-22:00
Στην πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος, θα εκτεθούν ζωγραφικά έργα, λάδια σε καμβά, που καλύπτουν την καλλιτεχνική δημιουργία της ζωγράφου από το 2008 μέχρι και σήμερα.
Η Ιστορικός Τέχνης, Μαράη Γεωργούση αναφέρει στο κείμενο του καταλόγου για την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου : «Η Άλκηστη-Αλεξία Βουρνά εκφράζεται πάνω στον καμβά χρησιμοποιώντας το λεξιλόγιο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού […]

xrwmatikes anapnoes

Στους περισσότερους πίνακές της υπάρχει το εκρηκτικό, φωτεινό και ζωογόνο κόκκινο. Όπως έλεγε ο Mark Rothko (1903-1970) το χρώμα είναι ένα παράθυρο της ψυχής. Τα ελάχιστα έργα της σε ασπρόμαυρους τόνους είναι δουλεμένα και αυτά με διαβαθμίσεις, σαν να είναι έγχρωμα. […] Η αφαίρεση βοηθά την Άλκηστη-Αλεξία Βουρνά να συντονίσει τα εικαστικά της μέσα, με τις συναισθηματικές της ροπές και τις  πνευματικές της αναζητήσεις.  Δουλεύει με γνώμονα το εσωτερικό περιεχόμενο των θεμάτων. Τα έργα της αποπνέουν μια αίσθηση ελευθερίας, αλλά φανερώνουν και τις ψυχικές της εντάσεις και υφέσεις.
Οι φόρμες των συνθέσεών της δεν ήταν προαποφασισμένες, αλλά προκύπτουν κατά την πορεία της εκτέλεσής τους. Τα έργα έτσι αποκτούν μεγαλύτερη ευθύτητα και αμεσότητα, καθώς και πιο έντονο δραματικό χαρακτήρα. Οι αφηρημένες συνθέσεις της εν τέλει μπορούν να εξυπηρετήσουν το ίδιο αποτελεσματικά με τις εικονιστικές συνθέσεις, τον σκοπό της έκφρασης».

labyrin8os I

 

 

 

 

Η νέα αυτή ζωγράφος, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και αποφοίτησε από το Εργαστήριο του καθηγητή κου Πατρασκίδη  με βαθμό Άριστα.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78
Τηλ.: 210 341 8550
Φαξ: 210 341 8570
E-mail: info@mcf.gr