Εγκαίνια της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας.

image001

PHOTO 1
Αγγελος (ζωγράφος), Ειρήνη Βανταράκη (δημοσιογράφος), Ανδρέας Παχατουρίδης (δήμαρχος Περιστερίου), Αθανάσιος Θεοτόκης (ιδρυτής art-idea).
PHOTO 2
Γιώργος Τζιλαλής (ιδιοκτήτης Αίθουσας Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ), Τάκης Μαυρωτάς (επιμελητής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β & Μ Θεοχαράκη).
PHOTO 3
Αθανάσιος Θεοτόκης (ιδρυτής art-idea) Εύα Παπαδάτου (διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού), Μελέτης Φικιώρης (συλλέκτης).
PHOTO 4
Ο Σταύρος Παργινός και η Έλσα Παπέλη ερμηνεύουν έργα Haydn και Vivaldi.

Την Κυριακή 1 Ιουνίου, σε μια διήμερη γιορτή, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, άνοιξε τις πόρτες της στο φιλότεχνο κοινό η Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας.

Η Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη φιλοξενεί σήμερα έργα 27 Ελλήνων καλλιτεχνών σε ένα ξεχωριστό διατηρητέο κτήριο στην Καστέλα με θέα τον αργοσαρωνικό. Πρόκειται για έργα που αντανακλούν την σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Τα εγκαίνια της έκθεσης σηματοδοτούν την υλοποίηση και την σημαντικότερη δράση της art-idea εντός των ελληνικών συνόρων και αποτελεί ήδη σημείο καλλιτεχνικής αναφοράς για τον Πειραιά.

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις, οι περιοδικές της εκθέσεις, οι παρουσιάσεις και τα αφιερώματα, τα «πολιτιστικά cocktails» και οι συνεργασίες της με ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους και φορείς έχουν στόχο της «επικοινωνία» της τέχνης με τον αναπτυσσόμενο «πολιτιστικό τουρισμό».

Στα εγκαίνια για την έναρξη της λειτουργίας της Πινακοθήκης τίμησαν με την παρουσία τους οι : Ανδρέας Παχατουρίδης δήμαρχος Περιστερίου, Νίκος Α. Βερνίκος ιδρυτής του Κέντρου Τέχνης Καστέλας, Εύα Παπαδάτου διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Αναστάσιος Καβάλης διευθυντής του Ναυτικού Όμιλου Ελλάδος, οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Βανταράκη και Λητώ Μησιακούλη, ο Τάκης Μαυρωτάς επιμελητής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β & Μ Θεοχαράκη, οι καλλιτέχνες Άγγελος, Βαγγέλης Τζερμιάς, Στρατής Αθηναίος, Γιάννης Νίκου, Αχιλλέας Αιβάζογλου και πλήθος ακόμα.

image001