Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αφηγείται τις άγνωστες όψεις ενός μυθικού δαχτυλιδιού

The Ring of Theseus

Το Αθέατο Μουσείο αποκαλύπτει
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αφηγείται τις άγνωστες όψεις
ενός μυθικού δαχτυλιδιού

Mycenaean treasures from Attica

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει, είναι η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο θα παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά.

Το Αθέατο Μουσείο αποκαλύπτει, είναι η νέα, ανοιχτή πρόσκληση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας που κρύβει το επιλεγμένο έκθεμα.

Mycenaean treasures
Τη δράση εγκαινίασε το δαχτυλίδι του Θησέα, το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που εντοπίστηκε τυχαία στα χώματα των εκσκαφικών εργασιών της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950. Ένα αριστουργηματικό εύρημα, που περιλαμβάνει μια σπάνια συνάντηση του μύθου με την αρχαιολογία. Στις 8 και 15 Φεβρουαρίου (ημέρα Κυριακή) και στις 20 και 27 Φεβρουαρίου (ημέρα Παρασκευή) ώρα 11.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συζητούν μαζί τους για το δαχτυλίδι του Θησέα, το εντάσσουν ξανά στο περιβάλλον της εποχής του και μιλούν για τις πτυχές της αρχαίας κοινωνίας από την οποία προέρχεται.

The ring of Theseus2

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.