ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΙΑΠΑΡΑ ‘Coocles!’-ArtZone 42 Gallery

header-01

Την Πέμπτη 7 Απριλίου εγκαινιάζεται στις 7.30 μ.μ. η ατομική έκθεση της Δέσποινας Τσιαπάρα με τίτλο ‘Coocles!’.

‘Πίπη Φακιδομύτη’, μεικτή τεχνική
‘Πίπη Φακιδομύτη’, μεικτή τεχνική

Η Δέσποινα Τσιαπάρα δημιουργεί εικαστικές κούκλες χρησιμοποιώντας διάφορα ετερόκλητα υλικά, όπως πηλό, νήματα, υφάσματα, ξύλο, χαρτοπολτό και τις φιλοτεχνεί συνδυάζοντας την τέχνη της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της κοπτικής-ραπτικής.

02
‘Πρίγκιπας Βάτραχος’, μεικτή τεχνική

Την έμπνευσή της την αντλεί από τα παραμύθια και το θέατρο και οι φιγούρες της ενέχουν τόσο το τραγικό, όσο και το κωμικό στοιχείο, αποδωσμένο πάντοτε με μια δόση υπερβολής, που σηματοδοτεί τη μεταφορά από την πραγματικότητα στη σφαίρα του φανταστικού. Καθώς ξεκινάει η εικαστικός να δημιουργεί μια κούκλα – φιγούρα, η ίδια την καθοδηγεί όσον αφορά τη γέννεσή της, σαν να κινεί με αόρατα νήματα τα χέρια, μορφοποιώντας τη στάση της, την έκφρασή της, ακόμα την ηλικιακή κατηγορία της.

03
‘Love Performance’ ( λεπτομέρεια έργου), μεικτή τεχνική

Ανθρώπινοι χαρακτήρες που εξωτερικεύουν διαφορετικά βιώματα, εμπειρίες και αδυναμίες, από τον ματαιόδοξο αυτοκράτορα ως την γηραιά κυρία που αναπολεί κρατώντας το νυφικό της και από το μικρό αειθαλές κοριτσάκι με το ροζ φόρεμα μέχρι τη συνοφρυωμένη γυναίκα με τον παπαγάλο, οι κούκλες της Δέσποινας Τσιαπάρα ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε σκηνικά μαγικά και χώρες φαντασιακές. Εξαιρετική λεπτομέρεια και ντελικάτη αβρότητα είναι χαρακτηρισμοί που μπορούν να συνοδεύσουν το ύφος αυτού του μοναδικού εικαστικού έργου της δημιουργού.

04
‘Nostalgia’, μεικτή τεχνική

Η Δέσποινα Τσιαπάρα γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Το 1987 παρακολούθησε μαθήματα μικρογλυπτικής στην Ανωτάτη σχολή Εικαστικών Τεχνών “La Cambre” στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα μαθήματα κατασκευής μαριονέτας στο εργαστήρι «Έκτη αίσθηση» (Αθήνα) με τον Σάββα-Αλέξανδρο Κορμανό και στο εργαστήρι «Μαιρηβή» (Αθήνα). Το 2014 τελειοποιεί την τεχνική της και δραστηριοποιείται στον χώρο της εικαστικής κούκλας, κοντά στην Κωνσταντίνα Μώρου. Έργα της έχουν εκτεθεί στον Δήμο Αλίμου, στην Παλαιά Επίδαυρο, καθώς και στον Πόρο Τροιζηνίας στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου Συγγρού, στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι δημιουργίες της χαρακτηρίζονται από το προσωπικό της ύφος στην έκφραση και στο στήσιμο, καθώς και στην ενδυματολογική έμπνευση και πρωτοτυπία. Επίσης, χαρακτηριστικά της έργα είναι και τα «ξωτικά», μικρά κουκλάκια που φέρνουν καλή τύχη, διακοσμητικά σε σπίτια, γραφεία και παιδικά δωμάτια. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Ναύπλιο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Απριλίου έως τις 29 Απριλίου 2016.

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη ,Παρασκευή 10:00–14:00 και 18:00 – 21:00

Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

ARTZONE42_plain-footer