“Imago Ignota” στην αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου»

inv-imago-ignota

   “Imago Ignota”

22 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2016

Οργάνωση: Μανώλης Ζαχαριουδάκης

Η αίθουσα τέχνης  «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση «Imago Ignota». Συμμετέχουν: Γιάννης Αδαμάκης, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Βάσω Γκαβαϊσέ, Κορνήλιος Γραμμένος, Ειρήνη Διάδου, Μαρία Καραχρήστου, Αλεξάνδρα Κολλάρου, Ελεάνα Μαρτίνου, Λίνα Μπέμπη, Νίκος Παπαδημητρίου, Γιώργος Χαδούλης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μανώλης Χάρος, Φλοράνς Χρηστάκη.

Το «Imago ignota» είναι ένα πρότζεκτ του Μανώλη Ζαχαριουδάκη, εμπνευσμένο από το παιχνίδι ζωγραφικής των σουρεαλιστών  «Cadavre exquis» («εξαιρετικό πτώμα») και τα επικαλυπτόμενα γκράφιτι στους δρόμους. «Imago ignota» (άγνωστη εικόνα), γιατί κανείς δεν μπορούσε φανταστεί τι θα προέκυπτε από τη διαδικασία δημιουργίας ενός έργου από διαφορετικούς καλλιτέχνες.

8-3d-%ce%b3-%cf%87%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bd%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%bd-%cf%80%ce%b1

Ο Ζαχαριουδάκης έφτιαξε 15, σχεδόν τετράγωνα, χαρτόνια από πολτοποιημένο χαρτί και ζήτησε από 14 φίλους του εικαστικούς να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ. Κάθε έργο είναι δημιουργία τριών καλλιτεχνών. Κάθε καλλιτέχνης, χωρίς κανένα περιορισμό ή γενική κατεύθυνση, «ζωγράφισε» τρία έργα, πρώτος, δεύτερος και τρίτος στη σειρά, αντίστοιχα. Δεν υπήρξε σχεδιασμός για το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος ή τρίτος σε κάθε χαρτόνι και η συνεργασία ήταν τυχαία. Η όλη διαδικασία υπήρξε χρονοβόρα (2013-2016) και επίπονη. Ο Κορνήλιος Γραμμένος συνέβαλε ουσιαστικά στο δύσκολο έργο του συντονισμού, της διακίνησης των έργων, της επίλυσης προβλημάτων και της όλης διαχείρισης.

1-3b-k-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-b-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b5-m-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%82

Το πρότζεκτ ήταν μια συναρπαστική σκυταλοδρομία με αλλεπάλληλες προσεγγίσεις, αναιρέσεις και συμπληρώσεις. Το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες είναι αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους ως προς την ηλικία, την αφετηρία, τις καλλιτεχνικές προθέσεις και αναζητήσεις, τα εκφραστικά μέσα και την όλη πορεία τους έκανε το εγχείρημα ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμα είναι 15 απρόβλεπτα, ιδιαίτερα, «exquis» (εξαιρετικά) έργα.

Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, 19.30

Διάρκεια: 22 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2016

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.