R E M I N D E R S

DIMITRIS GEORGAKOPOULOS

12 καλλιτέχνες φωτίζουν το ιστορικό κτίριο της δεκαετίας του ’20 που επί σειρά ετών υπήρξε αποθήκη για χονδρεμπόριο χαρτιού, – ένα ξεχασμένο, αρχιτεκτονικό εύρημα, στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Ιουνίου, 20.00
Διάρκεια: 22 Ιουνίου – 6 Ιουλίου, 2017
Ώρες: Τρίτη – Παρασκευή 18:30 – 21: 00

Αποθήκη Χάρτου
Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, 105 60 Αθήνα

Με μια βουτιά στο παρελθόν 12 καλλιτέχνες ανασύρουν μια αόρατη πραγματικότητα που αποκτά ξαφνικά μια νέα υπόσταση. Tα έργα λειτουργούν σαν υπενθυμίσεις στο περιθώριο ενός καταστίχου και μοιάζουν με σημειώσεις πάνω σε πολυκαιρισμένους τοίχους, από επισκέπτες που θέλουν να αφήσουν το σημάδι τους στο χρόνο. Κάθε έργο διηγείται μια ξεχωριστή ιστορία που μπλέκεται με άλλες, δημιουργώντας μια καινούρια αφήγηση.

Το ιστορικό κτίριο της δεκαετίας του ’20 που επί σειρά ετών υπήρξε αποθήκη για χονδρεμπόριο χαρτιού, παρέμεινε ακατοίκητο τις 2 τελευταίες δεκαετίες. Το εσωτερικό της αποθήκης λόγω της εγκατάλειψης κρατάει ακόμα τον αρχικό διάκοσμο και όλα εκείνα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που το κάνουν σήμερα να ξεχωρίζει. Σύγχρονοι καλλιτέχνες καλούνται σήμερα να δώσουν ζωή και να φωτίσουν ένα από καιρό, ξεχασμένο, αρχιτεκτονικό εύρημα, στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου.

Συμμετέχουν οι: Ανδρέας Βούσουρας, Γιώργος Γαϊτάνος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Χριστόφορος Δουλγέρης, Μπάμπης Καραλής, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Θεοδώρα Μαλάμου, Δημήτρης Μεράντζας, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Φρύνη Μουζακίτου, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιώργος Τσεριώνης.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Πέμπτη 22 Ιουνίου / PERFORMANCES

20:30 / A Physical Duet and Other Non-Casual Dances: Δήμητρα Παπαθανασίου, Κωνσταντίνος Αναστασιάδης

21:00 / Francesco Kiais: The Robin #4 / O Κοκκινολαίμης #4

Από τις 21:00 / Προβολή της διαδικτυακής performance wind20ws από τους σπουδαστές του πρώτου έτους της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών. Η προβολή θα παρουσιάζεται μέσα στον χώρο καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Concept: Γιώργος Ζαμπουλάκης