ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΙΝΑΣ ΜΠΑΡΜΑ

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Λίνας Μπάρμπα με τίτλο “Αστρόσκονη στην παλέτα της Λίνας”, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017,  στο Ευβοϊκό Τεταρτοκύκλιο της Παλαιάς Γέφυρας Χαλκίδας.

Η ζωγράφος παρουσίασε δεκαεπτά ζωγραφικά έργα, εμπνευσμένα από την μελέτη της, στο μεγαλείο του Σύμπαντος. Η παρατήρηση του υλικού Σύμπαντος αλλά και αυτού της νόησης, καθιστά ερωτήματα αναζήτησης και εξερεύνησης στις πύλες του άπειρου, στη γνώση της τέταρτης διάστασης, στα συναισθήματα δέους και καθυπόταξης στη μυστήρια γέννηση ενός αστεροειδούς σούπερνοβα. Εκρηκτικές συνθέσεις, εκτυφλωτικοί χρωματικοί συνδυασμοί κατακλύζουν το σύνολο του καμβά. Ο θεατής μεταφέρεται και αιωρείται στο ανεξερεύνητο αναζητώντας αλήθειες στα αιώνια ερωτήματα της δημιουργίας και της ύπαρξης.

Η Λίνα Μπάρμπα έχει σπουδάσει στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας. Η παρούσα έκθεση είναι η τρίτη θεματική ατομική παρουσίαση έργου της, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές ανά την Ελλάδα.

Το άνοιγμα της έκθεσης και την παρουσίαση της ζωγράφου, έκανε ο σύζυγός της Φυσικός Περιβαλλοντολόγος κ. Γιάννης Μπάρμπας ο οποίος αναφέρθηκε στη σύνδεση του εικαστικού της έργου, με την Φυσική επιστήμη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν φιλότεχνοι από την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας και από τους επίσημους φορείς της πόλης. Επίσης αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της δημιουργού, μετέβησαν από την Αθήνα στη Χαλκίδα για να την τιμήσουν με την παρουσία τους.