‘’Πειραιάς – δεν βρίσκω άλλο λιμάνι…’’του ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΟΣΗ-Gallery Art Πρίσμα

H Gallery Art Πρίσμα του  Πειραιά, ανοίγει την εικαστική σεζόν με την έκθεση φωτογραφίας  του  ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΟΣΗ  ‘’Πειραιάς – δεν  βρίσκω άλλο λιμάνι…’’.
                                       Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου , 20.00
Ο συγγραφέας ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρει στο κατάλογο της έκθεσης του φωτογράφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΟΣΗ: ‘’ο Πειραιάς είναι ο πρωταγωνιστής του. Μας τον δείχνει όπως τον βλέπει. Μας μαθαίνει τη πόλη’’.
Μια εικαστική φωτογραφική περιπλάνηση στη πόλη του Πειραιά με μια σύγχρονη ματιά, στο λιμάνι του Πειραιά, στη καθημερινότητα των απλών ανθρώπων .
Στον Πειραιά του 21ου αιώνα που διαδέχεται το παλιό Πειραιά.
Ο φωτογράφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ αναφέρει :”ο Πειραιάς είναι πολλά πράγματα .Είναι η κόρνα του πλοίου της γραμμής σαν μπαίνει στο λιμάνι, είναι ο κρότος από τα σφυριά των μηχανουργείων της περιοχής  Παπαστράτου, είναι οι φωνές την μαθητών στο Πασαλιμάνι, είναι η φανέλα του Ολυμπιακού, που φοράει ο Σύριος πρόσφυγας στη θύρα Ε5 του λιμανιού. Η ένταση στα μάτια μου είναι μεγαλύτερη, οι αισθήσεις μου σε μόνιμη επαγρύπνηση, η μνήμη μου οξυμένη. Όταν σε καλεί ο γενέθλιος τόπος σου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ολιγωρία’’.
 
Ενώ  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ αναφέρει στο κατάλογο της έκθεσης : ”Ο Πειραιά ς είναι οι άνθρωποι, οι μνήμες ,το λιμάνι, η θάλασσα, το παλιό  και το νέο. ; Eχει πολλά  πρόσωπα και έτσι χτίζει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και τη δυναμική που αναπτύσσει το λιμάνι και ο τουρισμός.
 
 Ο πολιτισμός είναι το μέλλον και ο Πειραιά ς βλέπει μπροστά και εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα”                                                                                                                   
Ο φωτογράφος  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ αναφέρει για το φωτογραφικό οδοιπορικό του στο Πειραιά : ‘’προσπαθώ να ξαναανακαλύψω την πόλη εφαλτήριο, την πόλη των ελπίδων. Γιατί όπου και αν πάω,  δεν βρίσκω άλλο λιμάνι…
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
10  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τετ/Σαβ  10.30-15 π.μ
Τρ/Πεμ/Παρ. 10.30-15 π.μ &18-21 μ.μ
Δευτέρα κλειστά
 Gallery Art Πρίσμα Πειραιάς
Κουντουριώτου  187 (Πασαλιμάνι)
τηλ 2104296790
www.galleryartprisma