‘Being In – Finite’ ΝΙΚΟΣ ΒΑΒΑΤΣΗΣ-Γκαλερί ArtZone 42

H γκαλερί ArtZone 42 θα παρουσιάσει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2018 την πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Νίκου Βαβάτση στην Αθήνα, με τίτλο Being In-Finite και σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.00 μμ.

oil on canvas, 180x130cm

Η επιμελήτρια επισημαίνει μεταξύ άλλων για τη δουλειά του Νίκου Βαβάτση: «Οι ανθρώπινες μορφές που απεικονίζονται στα πορτραίτα του Βαβάτση έχουν πλήρη συναίσθηση της ματαιότητάς τους, έχουν επίγνωση του ατελούς της ύπαρξής τους. Τα πρόσωπα αυτά ακριβώς επειδή ζωντανεύουν ως θέαμα, κυριολεκτικά με τρόπο αβίαστο και διαυγή είτε συνολικά ως οπτικό φαινόμενο είτε αποσπασματικά σε επιμέρους κοντινά πλάνα, δίνουν την αίσθηση στον θεατή ότι μπροστά στα μάτια του συντελείται ένα θαύμα.

130x100cm
oil on canvas, 150x150cm

Πρόκειται στην ουσία δηλαδή για μια διαδικασία σε εξέλιξη. Πρόκειται για την ίδια την ανθρώπινη ζωή που μόνο ως στιγμή μπορεί τελικά να εκληφθεί και να αποτυπωθεί έτσι φευγαλέα στη διάρκεια του χρόνου, κάτι που τόσο εύστοχα ο καλλιτέχνης επιλέγει να αποδώσει σημειολογικά, ως μια έκρηξη ατομικότητας μέσα στο οικουμενικό μεγαλείο της αιωνιότητας».

oil on canvas, 130x100cm

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Μετά το πέρας των σπουδών του στις Γραφικές Τέχνες-στα τέλη της δεκαετίας του 80-ξεκίνησε μια καλλιτεχνική πορεία με ευρεία γκάμα θεμάτων και τεχνικών:τοιχογραφία για δημόσιο χώρο,σκηνογραφία και μεικτή τεχνική ζωγραφικής. Έχει κάνει 15 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει με έργα του σε πολλές ομαδικές.Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε συλλογές ιδρυμάτων και μουσείων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2018

Ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή 15:00 – 21:00,
Τετάρτη & Σάββατο 11:00 – 15:00