Το «Δωμάτιο» ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος έκφρασης

Έλα μαζί μας στο “Δωμάτιο” ξανά!….

Το «Δωμάτιο» είναι ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος έκφρασης, ο οποίος βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας, στην Ομόνοια εκεί που πληθώρα καλλιτεχνών (ζωγράφοι, γλύπτες, ηθοποιοί, χορευτές κ.α.) δρουν και ενεργούν δεκαετίες τώρα.
Το «Δωμάτιο ’17», διήρκησε ένα μήνα ξεκινώντας από τις 28 Απριλίου 2017 και δημιούργησε μια σημαντική κίνηση καλλιτεχνών η οποία άλλαξε τα δεδομένα στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Περισσότεροι από 130 καλλιτέχνες δημιούργησαν έργα τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα στον εκθεσιακό χώρο και τα οποία ήταν εμπνευσμένα από διαφορετικά είδη τέχνης. Μέσα από το project αυτό τέθηκαν ερωτήματα για την κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου, τη συλλογικότητα αλλά και τη δημιουργικότητα εν μέσω κρίσης πολιτικής, αξιακής αλλά και κοινωνικής.


Φέτος, το «Δωμάτιο» μεγαλώνει και ανανεώνεται! Καλλιτέχνες και θεατές όλων των κοινωνικών ομάδων, θα έχουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν σε έναν μεγαλύτερο χώρο, δίνοντας ραντεβού ολόκληρο χρόνο. Το «Δωμάτιο ’18» θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Σάββατο 28 Απριλίου 2018. Την ίδια ημέρα θα ανοίξει και η πλατφόρμα των νέων συμμετοχών για το έτος 2018-2019, ξεκινώντας τις εμφανίσεις καλλιτεχνών από τον Ιούνιο του 2018. Το «Δωμάτιο», είναι ένας θεσμός φεστιβαλικής υφής ο οποίος θα φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών με ή χωρίς αναπηρία τα οποία θα παρουσιάζονται στο ευρύτερο κοινό σε προγραμματισμένες εκθέσεις-παρουσιάσεις ανά μήνα. Στο «Δωμάτιο» θα παρουσιαστούν πίνακες ζωγραφικής, συνθέσεις γλυπτικής, χειροτεχνίες, εγκαταστάσεις, θεατρικά έργα, παρουσιάσεις βιβλίων, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και ομιλίες που θα πραγματεύονται διαφορετικές θεματικές, δίνοντας έμφαση στο δικαίωμα του εκάστοτε ανθρώπου να ζει και να καλλιτεχνεί ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικής τάξης, ή σωματικής κατάστασης.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του χώρου είναι πως έχει δημιουργηθεί και έχει αναδιαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να είναι προσβάσιμος και φιλόξενος για άτομα με κάθε είδους αναπηρία. Αυτός ήταν και είναι ο βασικός στόχος αυτής της εθελοντικής κίνησης, με κύριο γνώμονα της την καλλιτεχνική έκφραση.


Το «Δωμάτιο», θα είναι μια εμπειρία για τον εκάστοτε θεατή αλλά και τον εκάστοτε συμμετέχοντα καλλιτέχνη καθώς αυτοί οι δύο πόλοι θα συνεργαστούν μέσα από τη συνύπαρξή τους στον χώρο της έκθεσης. Η επίσκεψη στον χώρο θα αποτελεί μια διαδικασία σε διαρκή διερεύνηση και διαμόρφωση από τους ίδιους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, αφού κάθε μήνα θα παρουσιάζονται διαφορετικά έργα και δια δραστικοί συνδυασμοί. Το «Δωμάτιο» είναι ένας φεστιβαλικός θεσμός και μια δημόσια συμμετοχική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετέχουν με το σώμα, το μυαλό, αλλά και το πνεύμα τους σε μια σειρά δια δραστικών έργων, παρακολουθώντας ταυτόχρονα και άλλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Για να συμμετάσχεις και να παρουσιάσεις και εσύ το έργο σου στο «Δωμάτιο ’18» μπορείς να μας στείλεις την πρότασή σου στο domatioproject@gmail.com συνοδευόμενο από ένα σύντομο βιογραφικό.

Μη χάσεις την ευκαιρία!

Η ομάδα του «Δωματίου» Project