«Εν δε φάει και όλεσσον» Λάκης Πατρασκίδης-TRii Gallery

Το TRII  σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης « Εν δε φάει και όλεσσον » την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 με επιμέλεια Δάφνης Στεφανίδου

Στα εγκαίνια θα προλογίσει ο Μάνος Στεφανίδης

Δύο είναι οι λόγοι που δημιουργούν και αργότερα προσδιορίζουν ένα έργο τέχνης: ο ένας είναι ο έρωτας και ο άλλος ο θάνατος. Κοινός παρονομαστής μεταξύ των δύο, το πάθος.
Η τέχνη που εμπνέεται από τη χαρά του έρωτα και όλους τους υπαινιγμούς που την ακολουθούν, την πληρότητα, την ομορφιά, την απόλαυση της ζωής, καλείται κλασική. Η άλλη έκφραση, που εγκολπώνεται τον θάνατο και τα δικά του συμφραζόμενα, το υπαρξιακό κενό, τον φόβο για το επέκεινα, την μελαγχολία για το εφήμερο, τον τρόμο του κενού, ονομάζεται αντικλασική τέχνη ή αλλιώς εξπρεσιονισμός. Επειδή όμως στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει πρόθεση για ένα ακόμα μάθημα ιστορίας της τέχνης, ας προσεγγίσουμε τα έργα που εκτίθενται στο Trii με μάτια γελαστά, σαν του ερωτευμένου, αλλά και πόδια που πατούν με συνείδηση θνητότητας στη γη.
Ο Λάκης Πατρασκίδης ζωγραφίζει όνειρα χρησιμοποιώντας με πάθος εξπρεσιονιστική γλώσσα, παρ’ ότι έχει ελάχιστη σχέση με τους πρωτοπόρους Γερμανούς εξπρεσιονιστές. Εκείνος προσέρχεται στα παραδοσιακά εξπρεσιονιστικά θέματα, όπως το εκτεθειμένο σώμα μέσα σε έναν απειλητικό χώρο, με την ευγένεια και την απαλότητα του μεσογειακού φωτός. Μιλώ για εκείνο το φως που δεν καταδίδει, αλλά αγκαλιάζει ζεστά και κάτω από το οποίο ακόμα και ο θάνατος είναι μια περιπέτεια της ζωής.

Δάφνη Στεφανίδου

Trii Art Hub
Δράκου 9 Κουκάκι, 117 42
(30 μέτρα από τη στάση μετρό Συγγρού Φίξ, Έξοδος πεζόδρομος Δράκου)
Τηλ: 210-9210333, 6985 904504
e-mail: info@trii.gr, http://www.trii.gr
f:Trii art hub

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα & Τρίτη κλειστά
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 12 με 8μ.μ.
Σάββατο & Κυριακή: 12 με 6μ.μ.