Γκαλερί ALMA συμμετοχή στην ART ATHINA 2018

Συμμετοχή της γκαλερί ALMA στην ART ATHINA 2018

Booth C4

Καλλιτέχνες:
Ανδρέας Βούσσουρας, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Αλέκος Κυραρίνης, Κώστας Λάβδας, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μισσούρας, Ειρήνη Ματσούκη, Μάρτιν Ντόνεφ, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Βάνα Φερτάκη, Μάριος Φούρναρης.

Επιμέλεια Έκθεσης:
Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης

Η γκαλερί Alma υποστηρίζει με συνέπεια, σταθερότητα και γνώση την σύγχρονη καινοτόμο καλλιτεχνική έκφραση. Παρουσιάζει, προβάλλει και στηρίζει –στην Ελλάδα (στην πρωτεύουσα και την περιφέρεια) και σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού–, εικαστικούς δημιουργούς, παλαιότερους και νεώτερους, χωρίς να βάζει διαχωριστικές γραμμές και στεγανά στις επιλογές της, αφού αυτές εκτείνονται και καλύπτουν, με πνεύμα ανοιχτό και ελεύθερο, όλες τις μορφές και τα είδη της τέχνης . Ο καλλιτέχνης, το έργο τέχνης και το κοινό ορίζουν τις τρεις βασικές παραμέτρους της φιλοσοφίας και της πολιτικής της γκαλερί, η οποία επενδύει στην επικοινωνία και την εξωστρέφεια, εμψυχώνει τις συνεργασίες και τη συλλογικότητα, προσανατολίζεται και στοχεύει στην παρουσίαση νέων και πρωτότυπων προτάσεων.

Στη φετινή Art Athina, η γκαλερί Alma παρουσιάζει έργα των Τάσου Μισούρα, Μιχάλη Μανουσάκη, Ανδρέα Βούσουρα, Ειρήνης Ματσούκη, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Μάρτιν Ντόνεφ, Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, Βάνας Φερτάκη, Αλέκου Κυραρίνη, Κώστα Λάβδα, Θεόφιλου Κατσιπάνου και Μάριου Φούρναρη. Οι συνθέσεις τους, σε άμεση συνομιλία μεταξύ τους, έρχονται να «αφηγηθούν» ιστορίες, προσωπικών και συλλογικών, βιωμάτων, να παρουσιάσουν τις εικόνες της προσωπικής τους μυθολογίας, να προσεγγίσουν σύγχρονες πραγματικότητες, να αναφερθούν σε όνειρα, επιθυμίες και διχασμούς, να θέσουν ζητήματα υπαρξιακής τάξης, να επικαλεστούν μια βαθύτερη επικοινωνία με τον θεατή, να δώσουν έναν κόσμο όπου συναντώνται και συνδιαλέγονται διαφορετικοί εκφραστικοί τρόποι και διαδρομές –έναν κόσμο ο οποίος διακρίνεται για την αλήθεια και την ποιότητά του, τις αισθητικές αξίες και, παράλληλα, από τον εσωτερικό πλούτο, τη δυναμική, την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, τις πολυσχιδείς αναφορές, τα μηνύματα και τα σύμβολά του.

Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι) συνεχίζεται η ατομική έκθεση του

Χαράλαμπου Κατσατσίδη
CORRECTIONS & TUNINGS