«FATA MORGANA II» της Βιργινίας Χορμοβίτη-«ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Έκθεση φωτογραφίας της Βιργινίας Χορμοβίτη

στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έκθεση φωτογραφίας της πολυβραβευμένης Βιργινίας Χορμοβίτη, με τίτλο:                                       «FATA MORGANA II» θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο διάστημα από 3 έως 30 Ιουλίου.

 

Η Βιργινία Χορμοβίτη σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ, Ισπανική Φιλολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κι ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Λογοτεχνική Μετάφραση στη Μάλαγα (Ισπανία) με διπλωματική εργασία στην ποίηση. Συνεργάζεται με διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά («Levurelitteraire», «Poema», «Πόρφυρας», «Vakxikon») τα οποία δημοσιεύουν μεταφράσεις της από τα ισπανικά ή τα ιταλικά στα ελληνικά.

Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Γαλλία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Ελλάδα καθώς και στο Ίδρυμα Τριών Πολιτισμών της Μεσογείου (Σεβίλλη), στο Δημαρχείο της Ούβεδα (Ισπανία) και στη Μάλαγα στο Colegio de medicos. Έχει λάβει σειρά διακρίσεων εντός και εκτός συνόρων, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πορτογαλία και Ισπανία.