5th New Generations Fashion Lines “fashion & art”

5th New Generations Fashion Lines
“fashion & art”
Στον απόηχο των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού
B ANANAS ON CANVAS”
22-23 Σεπτεμβρίου
στη Διπλάρειο Σχολή

Στον απόηχο της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού “B ANANAS ON CANVASπου διοργάνωσε ο χορηγός του NGFL, εταιρία Fyffes και η διοργανώτρια εταιρία Stalexpo, ζει η αγορά της μόδας. Σε αναμονή του νικητή όλη η αγορά, ο οποίος θα κερδίσει 1.000€ μετρητά. Το βραβείο θα παραδοθεί σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του NGFL5.

15 σχεδιαστές και εικαστικοί έχουν δηλώσει μέρος στον διαγωνισμό με 29 έργα και το όνομα με το έργο του νικητή θα ανακοινωθεί στο τέλος Αυγούστου από τα Social Media.

Τα δικαιώματα του έργου που θα βραβευθεί θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, με σκοπό να βοηθηθεί ο οργανισμός προωθώντας ρούχα, τσάντες, snickers και άλλα είδη τυπωμένα με την μακέτα του νικητή, τα οποία θα κατασκευαστούν με την βοήθεια χορηγών και θα συνοδεύουν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στις εκδηλώσεις της.

Στο 5ο NGFL του οποίου η προετοιμασία γίνεται σε πυρετώδεις ρυθμούς, θα λάβουν χώρα:

  • Έκθεση ζωγραφικής.
  • Έκθεση φωτογραφίας από την Black Studio Art.
  • Installation art.
  • Σε καινούριο χώρο, στο ισόγειο της Διπλαρείου Σχολής, σε αίθουσα 400m2, σχεδιαστές κοσμημάτων και αξεσουάρ αλλά και δημιουργοί άλλων πρωτότυπων αντικειμένων θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε εμπόρους και κοινό.
  • 16 μοναδικά catwalks για Άνοιξη/Καλοκαίρι-2019 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση Μιχάλη Πάντου.
Δυνατή θα είναι και η παρουσία του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων που εδώ και χρόνια στηρίζει τους νέους σχεδιαστές.
Καινούρια συνεργασία της διοργάνωσης με το ShowRoom10 το οποίο θα φιλοξενήσει τις συλλογές των σχεδιαστών που ασχολούνται επαγγελματικά με το ρούχο για ένα μήνα μετά το event.
Σε όλους τους συμμετέχοντες η εταιρία Fashion Erotokritos προσφέρει 50% έκπτωση στα υφάσματα.
Η KnowCrunch παρέχει σ’ έναν τυχερό συμμετέχοντα του NGFL μία υποτροφία στο Professional Diploma in Fashion Business & Marketing το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει βασικές δεξιότητες και γνώσεις στις επιχειρήσεις μόδας, τις επικοινωνίες και το marketing για την εγχώρια, διεθνή και παγκόσμια αγορά.
Η σχολή διδασκαλίας της τέχνης του κοσμήματος Ε.Σ.Σ. Galileo που συμμετέχει με installation στον NGFL5 προσφέρει σε ένα παιδί της Κιβωτού του Κόσμου υποτροφία αξίας 5.000€.
Οι συμμετέχοντες προβάλλονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης και από τα Social Media τουλάχιστον για έξι μήνες.
Μερικοί από τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΟΥΒΑ

Η Αναστασία Γκούβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Δομοκό ! Οι σπουδες της στο American College of Greece την φέρνουν στην Αθήνα, όπου θα εργαστεί σε πολλές εμπορικές εταιρίες. Όμως πολλές φορές το ταξίδι ακολουθεί το δικό του μονοπάτι και μας οδηγεί αβίαστα εκεί που πρέπει να πάμε ! Και έρχεται μια στιγμή που η δημιουργία είναι η μοναδική θέληση & μονόδρομος ! Η αγάπη της αυτή για τη δημιουργία θα φέρει την γέννηση του brand iloveGlam και την δίκης της collection από χειροποίητα εικαστικά κοσμήματα, αξεσουάρ μόδας, αντικείμενα διακόσμησης & τρισδιάστατους πίνακες ! Θα ακολουθήσουν τρεις ατομικές εκθέσεις, συμμετοχές σε γκαλερί και ομαδικές εκθέσεις καθώς και διοργάνωση εκδηλώσεων με έντονο φιλανθρωπικό ή φιλοζωικό χαρακτήρα. Η προσφορά θα συμπορευτεί με την δημιουργία και θα οδηγήσουν στην βράβευση της για την συνεισφορά της από τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων !

Christina_Mura

ΔΡ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΡΑ

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Πήρε τα πρώτα µαθήµατα Τέχνης µε τους Φ. Κόντογλου, Βρ. Βλαχόπουλο, Π. Σαραφιανό και Γ. Τσαρούχη. Είναι πτυχιούχος Α.Σ.Κ.Τ. του Ε.Μ.Π. µε δασκάλους τους Ν. Νικολάου, Λ. Κανάκη και Γ. Μαυροειδή. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία, κερδίζοντας µε εξετάσεις υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για το ISTITUTO CENTRALE DEL RESTAURO της Ρώµης. Τα χρόνια που παρέµεινε στην Ιταλία τελείωσε γλυπτική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Perugia µε δασκάλους τους R. Mancini, G. Sani, B. Ercolanoni, Maribelli, R.Marceloni και P. Diego Donati. Επίσης ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήµιο της Perugia, µε καθηγητές τους Τεχνοκριτικούς F. Bracco και Velia De Pretis. Διατηρεί 35 χρόνια, µε επιτυχία, τα γνωστά Εργαστήρια Εικαστικών Σπουδών «ΤΕΧΝΗ ΙΣΟΝ ΓΕΝΝΗΣΗ» στη Νέα Σµύρνη.

CHRISTOS-PETRIDIS

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Για το Χρήστο Πετρίδη η Τέχνη είναι μόδα μιας και πάντα είναι απαραίτητη στη ζωή των ανθρώπων μετατρέποντας τη καθημερινότητα σε ευχάριστο ταξίδι στα χρώματα και στη σύνθεση ! Με έντονη καλλιτεχνική, φιλανθρωπική & φιλοζωική δραστηριότητα, με διακρίσεις και βραβεύσεις, συνδυάζει πάντα τις εικαστικές του διοργανώσεις ως events’manager, με τη προφορά σε όσους έχουν ανάγκη, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Τέχνη είναι αρωγός του Πολιτισμού και της Αλληλεγγύης !

AgathiHatzivasileiadou

ΑΓΑΘΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής
Ανθρωπολογίας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι
καθηγήτρια Φιλολογίας και Αγγλικών. Σπουδάζει στο εικαστικό εργαστήριο “Τέχνη ίσον Γέννηση”
της Δρ. Χριστίνας Μούρα. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις της Δρ. Μούρα και της MegArt Gallery.
Έργα της κοσμούν διάφορες συλλογές, ενώ ιδιαίτερη ενασχόλησή της είναι η παιδική ζωγραφική
και διακόσμηση.

ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βασιλική Πετρακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στην συνέχεια την κέρδισε ο χώρος της μόδας ανοίγοντας 2 καταστήματα με επώνυμες συλλογές Ιταλών σχεδιαστών, και designer βιτρίνας από 1989 έως 2011. Η ζωγραφική ήταν και είναι η μεγάλη της αγάπη «έρωτας» όπως λέει και η ίδια Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, με πιο ενεργή παρουσία τα τελευταία 6 χρόνια. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον ζωγράφο Μιχάλη Ατσαλη και σεμινάρια στο BORGIAS COLLEGE OF FINE ART Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις έχει αποσπάσει 1 βραβείο και 2 επαίνους ,και της έχει γίνει αφιέρωμα σαν νέα καλλιτέχνης στο περιοδικό ΧΑΙ Αρ. τεύχους 1239. Οι δημιουργίες της χαρακτηρίζονται από ελεύθερη έκφραση pop art & Νaive art Αυτή την περίοδο δημιουργεί έργα για να πραγματοποιήσει την πρώτη της ατομική έκθεση .

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑ

Το 2005 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μου ατομική έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (Euarce) με θέμα ένα αντικείμενο από τη Σκόπελο . Αγαπώ τη μόδα , τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Μου αρέσουν τα χρώματα σε όλα, στη διακόσμηση , στα υφάσματα , στα αντικείμενα. Θεωρώ ότι το χρώμα έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες όπως και το να μπορούμε να εκφραστούμε.
Για μένα , η τέχνη βρίσκεται γύρω μας και μέσα μας . Είναι τρόπος ζωής και δεν έχει να κάνει με το τι μπορούμε να φτιάξουμε, αλλά με το πώς ζούμε. Η τέχνη είναι η έκφραση της χαράς και της ύπαρξης. Το ταλέντο είναι το δώρο των θεών , του θεού , του σύμπαντος, της φύσης. … προς τον άνθρωπο.
Πολλοί θα μου πουν ότι δεν έχουν ταλέντο… η απάντησή μου είναι , ότι πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι σε κάποιον τομέα , έχουν τουλάχιστον ένα ταλέντο.

Georgia_Tampaki

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΜΠΑΚΗ

Ζω στην Πάλαιρο Αιτωλ/νίας. Από το έτος 2014 και σε ηλικία έντεκα ετών ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι της κας Σπυριδούλας Ζερβούλη η οποία είναι ζωγράφος –εικαστικός και Πρόεδρος του Εικαστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίρου «ΧΡΩΜΑΤΑ».
Από το ίδιο έτος συμμετέχω στις ετήσιες εκθέσεις ζωγραφικής των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου της. Φέτος μου απονεμήθηκε έπαινος για την πρόοδο μου στην παρακολούθηση μαθημάτων ζωγραφικής. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς την ζωγραφική!

eirini-kwstakh

ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΣΤΑΚΗ

Αποφοίτησα από τη σχολή Καλών Τεχνών στα Τίρανα το1990, με ειδικότητα Textile Painter & το
1999 από το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ στις γραφικές τέχνες.
Έχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στα Τίρανα, Αγ. Σαράντα, Σύλλογο «Παρνασσός», Ζάππειο Μέγαρο, MegArt Gallery.

 

Δημοσιότητα, συνεντεύξεις και προβολή των συμμετεχόντων από τους χορηγούς επικοινωνίας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ