«Hydrawing» Δημήτρης Κόκορης και Μιχάλης Κιούσης-MELINA MERKOURI HALL στην Ύδρα

Ο εκθεσιακός χώρος MELINA MERKOURI HALL στην Ύδρα φιλοξενεί από τις 27 Αυγούστου εώς τις 3 Σεμπτεβρίου την σύγχρονη ομαδική έκθεση «Hydrawing» των εικαστικών Δημήτρη Κόκορη και Μιχάλη Κιούση.

  Με κοινό παρανομαστή την Περιπλάνηση, οι δύο νέοι καλλιτέχνες -συνοδοιπόροι παρουσιάζουν ιδιαίτερα έργα εμπνευσμένα απο τα συνεχή ταξίδια και την ασυνήθιστη πλανόδια ζωή τους. Μέσα από μια διαρκή κίνηση, η ζωγραφική παραμένει το σταθερό σημείο αναφοράς των δημιουργών, αιχμαλωτίζοντας μέσα της την ταχύτητα του χρόνου, των εικόνων και των εμπειριών τους.
  Με διαφορετική οπτική, αλλά κοινή αφετηρία συνθέτουν για πρώτη φορά μια γεμάτη και ξεχωριστή έκθεση με τίτλο «Hydrawing» όπου ο ενσωματωμένος προσωπικός τους διάλογος προβληματίζει τη σκέψη και ενεργοποιεί την φαντασία του θεατή.
Ο Μιχάλης Κιουσης (Αθήνα 1990) σπούδασε ζωγραφική, γλυπτική και σκηνογραφία στην Ανώτατη Σχολή καλών Τεχνών της Αθήνας. Την περιοδο 2011 -2012σπούδασε με υποτροφία στη σχολή Belas Artes στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μέσω του προγράμματος Erasmus. Τον Σεπτέμβριο του 2015 παρουσίασε την πτυχιακή εργασία στον χώρο Ν.Κεσσανλής και αποφοίτησε με άριστα. 
Την περίοδο Φεβρουάριου-Ιουλίου του 2016 πραγματοποίησε με υποτροφια την πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ στην σχολή Beaux Arts de Port στο νησί του Ρεϋνιόν. 
Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ομαδικές και ατομικές. Ζει και εργάζεται στο Ρεϋνιόν.
Tel:6949021037
 

 
 Ο Δημήτρης Κόκορης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Το 2014 αποφοίτησε από την Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Άριστα. 
Το 2012 μετέβη για πρακτική άσκηση σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής σκηνικών Stage One Ltd, στην Αγγλία. 
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, καθώς επίσης έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στο GLO Art residency στο Βέλγιο, καθώς επίσης και σε ιδιωτικές συλλογές. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.
 
Instagram: @ dimi.koko
Tel:6947499215