A quiet disorder Παναγιώτης Μπαξεβάνης-«έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου»

Παναγιώτης Μπαξεβάνης A quiet disorder

 25 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου 2018

 Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Μπαξεβάνη με τίτλο  A quiet disorder.

“It’s Only An Island If You Look At It From The Water”

Chief Brody, Jaws (1975)

 

Η σειρά “a quiet disorder” είναι μια συλλογή υποκειμενικών στοιχείων. Θραύσματα της πραγματικότητας, ενδείξεις μιας αβέβαιης εποχής, που γίνονται ορατές για μια στιγμή και χάνονται ξανά μέσα στην μεγάλη εικόνα. Ταυτόχρονα, σε μια παράλληλη εμβόλιμη αφήγηση, τα όποια ευρήματα από τον έξω κόσμο αμφισβητούνται. Η παρατήρηση και οι υποψίες στρέφονται προς την αντίθετη μεριά, στον ιδιωτικό χώρο του παρατηρητή, και τελικά στον ίδιο. Μια ιστορία ειπωμένη δύο φορές, και ένα παιχνίδι εναλλαγών της προοπτικής, πρόκειται για την συνομιλία μιας σειράς φωτογραφίας δρόμου, και μιας εσωτερικής άσκησης ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους.

Ο Παναγιώτης Μπαξεβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Από το 1997 εργάζεται σαν φωτογράφος still life, αρχιτεκτονικής και εσωτερικών χώρων. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ελληνικά περιοδικά, διαφημιστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία, κατασκευαστικές και μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων. Τα τελευταία 8 χρόνια, διδάσκει φωτογραφία τον ΑΚΤΟ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30

Διάρκεια: 25 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου 2018