¨Entropia¨ έκθεση ζωγραφικής Ελίνας Τσιγκίρογλου

Εντροπία («εν-» + «τροπή», αλλαγή εντός, εσωτερική αλλαγή) | η έκφραση του μέτρου της αταξίας ενός συστήματος

 Μετά από μια εικοσαετή εικαστική πορεία με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και αίθουσες  τέχνης ανά τον κόσμο, η Ελίνα Τσινγκίρογλου παρουσιάζει τη νέα δουλειά της με τίτλο «Εν-τροπία», στο φιλόξενο χώρο της Coco-Mat στην Κηφισιά.

 Η σειρά που εκθέτει η Ελίνα αυτή τη φορά αποτελείται από 22έργα που, απελευθερωμένα από τη φόρμα, ζητούν να φωτίσουν τις γωνιές   υποσυνείδητο, οι οποίες διατηρούν πεποιθήσεις που περιορίζουν το άτομο, να καταστρέψουν τα συστήματα που το κρατούν δέσμιο των φόβων του, και, αλλάζοντας νευροσυνάψεις, να θυμίσουν στην ψυχή την αθανασία της. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, η ψυχή ανακαλεί αρετές που σκοπό έχουν να χρησιμοποιηθούν για το ανώτερο συλλογικό καλό και όχι μόνο για το ίδιο το άτομο.

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο

 Η Ελίνα Τσινγκίρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε με υποτροφία του Ταμείου Εμπόρων ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του University of Southeastern Europe. Οι επιρροές που είχε στη σχολή, συνδυασμένες με μια γόνιμη αλληλεπίδραση στα ατελιέ των Γάλλων Ζωγράφων φίλων της τα επόμενα χρόνια στο Παρίσι, της επέτρεψαν να βρει γρήγορα της δική της γραφή έκφρασης. Συνέχισε τις σπουδές της στη συντήρηση έργων ζωγραφικής. Με την ιδιότητα του συντηρητή εργάστηκε στην Α’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Αθήνα.

Το 2004, μετά από μια προσωπική εμπειρία που ήρθε σα δώρο στηζ ωή της, μπήκε στο μονοπάτι της προσωπικής και πνευματικής αφύπνισης. Ο δρόμος αυτός την οδήγησε να ολοκληρώσει νέες σπουδές, αυτή τη φορά ως Σύμβουλος Ενεργειακής και Διαισθητικής Θεραπείας και ως Σύμβουλος Προσωπικής και Πνευματικής Ανάπτυξης. Είναι Theta Healing Practitioner και Trauma Release Practitioner.

Το Σεπτέμβριο του 2013 ίδρυσε το Σημείο Επαφής (www.pointofcontact.gr) στην Κηφισιά, έναν χώρο τέχνης και προσωπικής ανάπτυξης, όπου άρχισε παράλληλα να κάνει γνωστή τη Θεραπευτική Ζωγραφική©, ένα πρωτοποριακό σύστημα που εμπνεύστηκε και εφαρμόζει σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και σε σεμινάρια.

Έργα της υπάρχουν στο Μουσείο Νέων Καλλιτεχνών (Βιέννη), στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Belvedere di San Leucio (Caserta, Ιταλία), στο Μουσείο ARCOS (Benevento, Ιταλία), στον Πολυχώρο Αθηναΐς (Αθήνα), στην συλλογήτης εταιρείας Spazio Tempo Arte (Βερόνα, Ιταλία) και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2009 συμμετέχει ενεργά σε εκθέσεις και ημερίδες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις ευπαθείς  . Το 2017 συμμετείχε στην 11η FLORENCE BIENNALE, ύστερα από  πρόσκληση συμμετοχής από την Διεθνή Επιτροπή της διοργάνωσης.

Είναι μέλος της AIAPI, (Associazione Internazionale ArtiPlastiche Italia, comitato italiano di IAA/AIAP Unesco official partner),υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα και αποκλειστική διοργανώτρια εκθέσεων της AIAPI στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για την Coco-mat

Η COCO-MAT ιδρύθηκε το 1989 στην Αθήνα, ως μικρή οικογενειακή επιχείρηση, βασισμένη στο όραμα του ιδρυτή της, Paul Evmorfides, να παρέχει στους καταναλωτές  εμπειρία ύπνου σε στρώματα από φυσικά υλικά.

Ως εκ τούτου, η COCO-MAT δεν είναι μοντέρνα «φυσική», αλλά βασίζεται στην ίδια την προϋπόθεση του “Sleep on Nature”: να δημιουργήσει και να προωθήσει δηλαδή έναν φυσικό ύπνο.

Από τότε, η COCO-MAT χαίρει παγκόσμιας καταξίωσης και πρωτοπορίας στον τομέα του φυσικού ύπνου με αυξανόμενη παρουσία σε μεγάλες πόλεις σε 18 χώρες, με πάνω από 100 POS παγκοσμίως μέχρι σήμερα και επιπλώνοντας περισσότερα από 1.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον έχει δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες B2B, όπως με την Etihad Airways και την Latam Airlines, που διαθέτουν τα φυσικά στρώματα COCO-MAT στις premium θέσεις.

Φυσικά στη φιλοσοφία της COCO-MAT εντάσσεται το ότι η καλή ζωή είναι ένα σύνολο από πράγματα. Να τρώμε καλά, να γυμναζόμαστε αλλά και να νοιαζόμαστε για την κοινωνία και το περιβάλλον. Επειδή λοιπόν είναι ωραίο να περνάει κανείς καλά και να μεταφέρει τη χαρά του στους άλλους, στην COCO-MAT διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως παιδικά πάρτυ, εκθέσεις τέχνης, yoga & meditation, εταιρικάσυνέδρια και συνέργειες έχοντας αυτόν ακριβώς το σκοπό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση: «COCO-MAT», Τατοϊου 165 Κηφισιά| τηλ. 2106251971 | kifissia@coco-mat.com

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 | 18:30 – 21.30

Διάρκεια έκθεσης: 13 Δεκεμβρίου2018 έως 7 Ιανουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή 09.00 – 21.00 |Σάββατo 09:00 – 17:00 | Κυριακή 10:00 – 15:30

Χορηγός Επικοινωνίας: Boem Radio

Atelier: Σημείο Επαφής|Πλειάδων 93, Κηφισιά|14564