” 70% Νερό, Μνήμη, Τέχνη ” έκθεση – TRII

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Κυριακή19/5 ώρα 13:00 – 18:00 Λάλων Ύδωρ, Η Πυθία του Αρχιπελάγους:

Υπαίθρια δράση (in situ) με τον Νίκο Σταθόπουλο.

Η εγκατάσταση προδιαθέτει τους περαστικούς να “λάβουν χρησμό” από την Πυθία, ενώ ουσιαστικά οι συμμετέχοντες δημιουργούν τον προσωπικό τους “χρησμό” μέσω της δικής τους αποτύπωσης των νεροχρωμάτων σε καμβά.

 Σάββατο 25/5, Κυριακή 26/5 στις 20:30 Γιάννης Αντωνίου και Evann Siebens

Η Evann Siebens και ο Γιάννης Αντωνίου γνωρίζονται από το 1989 ως συνάδελφοι χορευτές στην ´Οπερα της Βόννης στη Γερμανία. Από τότε έχουν συνεργαστεί μαζί ανά  τον κόσμο, ως χορευτές, χορογράφοι και κινηματογραφιστές. Εργάστηκαν μαζί σε διάφορες μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φρανκφούρτη και το Σαν Φρανσίσκο. Συνέχεια έχει τώρα η Αθήνα. Η Evann και ο Γιάννης σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια νέα Performance, χρησιμοποιώντας τις προηγούμενες γνώσεις τους στον τρόπο εργασίας τους και να επεκταθούν σε ένα νέο πεδίο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίδραση του χρόνου στο σώμα, το χορευτικό σώμα μέσα στο στούντιο έναντι του κτισμένου, αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, καθώς και το σώμα στη φύση με χορογραφικό στοιχείο το νερό.

Παρασκευή 24/5 ώρα 22:00 « … και πέρας επι κύκλου περιφερείας»

Περφόρμανς με τον Αλμπέρτο Σένα.

Σεμινάρια τέχνης ανοιχτά στο κοινό, με τον καθηγητή Μάνο Στεφανίδη.

Σάββατο 25/5 ώρα 19:00 νερό-σύμβολο 

Πέμπτη 30/5 ώρα 19:00 ψυχή-νόημα 

Παρασκευή 31/5 ώρα 19:00 φως -χρώμα

Στo πλαίσιo υλοποίησης του Project πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια (φωτογραφίας, κολάζ, ζωγραφικής, installation, κατασκευών) ανοιχτά στο ευρύ κοινό, τα οποία περιλάμβαναν θεωρητικό και βιωματικό μέρος. Κεντρική επιδίωξη των εργαστηρίων αυτών ήταν η επαφή των συμμετεχόντων με τον κόσμο της Τέχνης και η δημιουργία προσωπικών και συλλογικών έργων.

Το σύνολο των έργων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αυτό, μαζί με έργα και δράσεις σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, θα παρουσιαστεί σε µία ενιαία Έκθεση µε τίτλο 70% Νερό, Μνήμη, Τέχνη, διάρκειας 15 ημερών (21 Μαΐου 2019 – 05 Ιουνίου 2019), στον χώρο τέχνης Trii Art Hub, ο οποίος στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο της Δράκου 9, στο Κουκάκι.