ΕΚΠΛΗΞΗ X-Επετειακή έκθεση: 2009 – 2019-The Project Gallery

ΕΚΠΛΗΞΗ X
Η απόλυτη έκπληξη

Επετειακή έκθεση: 2009 – 2019

10 χρόνια οι καλλιτέχνες βρίσκονται δίπλα στους αστέγους της Αθήνας

Η “ΕΚΠΛΗΞΗ”, η εκστρατεία που χρησιμοποιεί την τέχνη για να κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ελλάδα. Πως το γιορτάζει; Με την αποχαιρετιστήρια «απόλυτη έκπληξη»: μια διοργάνωση με έντονο στοιχείο μυστηρίου και απρόσμενες εκπλήξεις για το κοινό.


Η “ΕΚΠΛΗΞΗ Χ” θα πραγματοποιηθεί στην The Project Gallery, εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις της στο Μοναστηράκι, μεταξύ 11-13 Οκτωβρίου 2019.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η αγάπη για την τέχνη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι οι μοχλοί πίσω από την πρωτοβουλία. Από το 2009 η ετήσια εκστρατεία της εικαστικής πλατφόρμας του artAZ συσπειρώνει την καλλιτεχνική κοινότητα για να στηρίξει τους αστέγους συνανθρώπους μας, μέσα από το έργο της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ, και ταυτόχρονα να κάνει την τέχνη πιό προσιτή στο ευρύ κοινό.

Η επετειακή “ΕΚΠΛΗΞΗ Χ”είναι μια μεγάλη γιορτή της τέχνης και πραγματικά παγκόσμια υπόθεση. Καλλιτέχνες από όλες τις γωνίες της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας. Μεγάλοι και μικροί, καταξιωμένοι, ανερχόμενοι και πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί συνυπάρχουν αρμονικά, ενωμένοι από τη διάθεση να προσφέρουν μέσα από το ταλέντο τους. Έργα μικρής διάστασης διατίθενται έναντι συμβολικού ποσού ώστε να μπορούν όλοι να στηρίξουν τη δράση. Η ταυτότητα των καλλιτεχνών παραμένει φυσικά μυστική. Τα έργα είναι υπογεγραμμένα σε κρυφό σημείο, ενθαρρύνοντας το κοινό να επιλέξει με οδηγό το προσωπικό γούστο. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία, ενισχύοντας τον σκοπό, να αποκτήσουν ένα ήδη πολύτιμο έργο, ή ένα που ίσως αποκτήσει μεγάλη αξία στο μέλλον. Σίγουρα όμως θα αποκτήσουν ένα έργο που τους αρέσει.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αρχικά να μελετήσουν τα έργα online στο artAZ και να σημειώσουν προκαταβολικά τους κωδικούς της επιλογής τους στη διεύθυνση (www.artaz.gr/surprise). Νέα έργα προστίθενται σε καθημερινή βάση, μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης. Μεταξύ 11-13 Οκτωβρίου 2019 η ΕΚΠΛΗΞΗ Χ θα μεταφερθεί στον χώρο της «The Project Gallery», προκειμένου να παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό και να γίνει η πώληση τους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η “ΕΚΠΛΗΞΗ Χ” συνοδεύεται από δυναμικό παράλληλο πρόγραμμα που έχει στόχο να δώσει στο κοινό περισσότερες ευκαιρίες να αλληλεπιδράσει με την σύγχρονη τέχνη και φυσικά να ενισχύσει περαιτέρω τον σκοπό.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣYΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣY;

Για τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την πρωτοβουλία ενημερώνουμε ότι η εκστρατεία δέχεται συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν δείγμα της δουλειάς τους στο indo@artaz.gr.

Στήριξε τη μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης στην Ελλάδα και βοήθησε και εσύ να γίνει η ζωή όλων πιό όμορφη.

#ekplixiΧ #surpriseΧ

Διεύθυνση: The Project Gallery, Νορμανού 3, 1ος όροφος (εντός στοάς), Μοναστηράκι

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου

Πληροφορίες: info@artaz.grwww.artaz.gr/surprise