“Χωροδυναμικά πεδία” της Βαρβάρας Σπυρούλη-The Athens Art Gallery

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου του 2020 μεταξύ μεταξύ 11.00 – 21.00 θα ανοίξει για το κοινό η ατομική έκθεση γλυπτικής της Βαρβάρας Σπυρούλη, με τίτλο «χωροδυναμικά πεδία»

Στην έκθεση θα παρουσιασθεί μια ενότητα γλυπτών από συρμάτινα και μεταλλικά πλέγματα με λεπτούς φλοιούς ξύλων ανοιχτού χρώματος. Τα χρώματα όπου υπάρχουν, λειτουργούν σαν στίξεις και υπαινιγμοί. Η εικαστικός είναι σαν να διακεντά με την σκέψη, με την αισθαντικότητα και με την φαντασία της το κενό, στα υποβλητικά της αυτά έργα, προσδίδοντάς τους ένα εσωτερικά λαβυρινθώδη κι αβαρή όγκο, με διάφανη ωστόσο σωματικότητα και φωταύγεια υπόστασης. Σε κάθε ενότητα έργων που παρουσιάζει γίνεται αντιληπτό πως εκείνο που κυρίαρχα την απασχολεί είναι οι σχέσεις ορατού και αθέατου, δομών και επιφανειών, ύλης και χώρου, νομοτελειών και συγκυριών, οντολογίας και φαινομενολογίας, ιδιοτήτων και ενεργειών.

Η έκθεση συνοδεύεται από κείμενο της ιστορικού της τέχνης Αθηνάς Σχινά.

*Παρακαλώ σημειώστε ότι λόγω covid-19 η ασφάλεια σας καθώς και του προσωπικού της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών παραμένει η προτεραιότητά μας. Τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και για αυτό σας παρακαλούμε να εισέρχεστε με μάσκα προστασίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Athens Art Gallery4, Glykonos StrAthens, GR 10675