“Ας καλέσουμε λοιπόν εκ νέου…την ελευθερίαν! ” Εικαστικός Κύκλος Sianti

Τζερμιάς-Βαγγέλης-Στα-όπλα
Σε μία ιστορική και ταυτόχρονα σύγχρονη έκθεση!
Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, 1821-2021, η Sianti gallery  εγκαινιάζει διαδικτυακά την Τετάρτη στις 24 Μαρτίου 2021  την ομαδική έκθεση  με τίτλο την προτροπή του Αλέξανδρου Υψηλάντη 
«Ας καλέσωμεν λοιπόν εκ νέου…την ελευθερίαν!».
Η Managing Director Βασιλική Σιαντή υπογραμμίζοντας την αξία της ελευθερίας μέσα από την συμβολική έκθεση της Sianti gallery τονίζει ότι  οι καλλιτέχνες με σημείο αναφοράς το 1821 μας παρακινούν να επιθυμήσουμε ξανά την ελευθερία μας.

Τα λόγια του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην περίφημη προκήρυξη «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» στις 24 Φεβρουαρίου 1821 ήταν το έναυσμα για να προσκληθούν εικοσιένας εικαστικοί και να συγκροτηθεί μια έκθεση μεγάλου ιστορικού εύρους. Στα έργα τους αντικατοπτρίζεται η ελληνική ιστορία από το 1821 έως σήμερα μέσα από σκηνές νίκης και ήττας, σύμβολα καισυμβολισμούς, εικόνες επικές με ηρωικές πράξεις και ήρωες, πικρές στιγμές της ιστορίας αλλά και ένδοξες, ιστορίες ειπωμένες και ανείπωτες, σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης και  ιστορικός τέχνηςΛουΐζα Καραπιδάκη.

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας:  “Οι σύγχρονοι εικαστικοί με τις διαφορετικές καλλιτεχνικές τους γραφές, παραστατικές, εννοιολογικές, ποιητικές, υπερρεαλιστικές, με σημειολογικούς υπαινιγμούς ή με περιφραστικές εικονογραφικές αναφορές, καλύπτουν ένα τεράστιο καλλιτεχνικό εύρος και προβάλουν τη διαχρονικότητα της ιστορικής κληρονομιάς. Εμβληματικές εικόνες αναμορφώνουν άυλες αξίες και η ιστορική παρακαταθήκη μετατρέπεται μέσα από την εικαστική δημιουργία σε μια μοναδική εμπειρία για τον θεατή”.

https://online.fliphtml5.com/aomdi/mdoi/

⏲️ Δευτέρα – Σάββατο : 10.00 – 20.00 (τηλεφωνική εξυπηρέτηση)

☎

️ 210 724 5432, 210 364 8335
???? info@ikastikos-kiklos.com