«Εικόνων Τέχνη 2021» Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών

Η ΙΕΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ

Ειδική Συ­νο­δι­κή Ε­πι­τρο­πή

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τελέστηκαν, σήμερα Δευτέρα 15η  Νοεμβρίου 2021, τα εγκαίνια της Εκθέσεως «Εικόνων Τέχνη 2021», στην οποία εκτίθενται έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναφορικά με τους Αγίους Νεομάρτυρες και την Επανάσταση του 1821. Τα εγκαίνια τελέστηκαν στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο στεγάζεται η Έκθεση, επί της οδού Βασιλείου του Μεγάλου 15, στην περιοχή Ρουφ των Αθηνών. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προφυλάξεως κατά του κορονοϊού.

Μετά τον αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο επί εικοσαετία Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, ανέφερε τα εξής:

΄΄         Για μία ακόμη φορά ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση εικαστικών τεχνών υπό τον τίτλο ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ. Φέτος η Έκθεση συμπίπτει με τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Εντάσσεται, λοιπόν, στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μεγάλη αυτή επέτειο..΄΄