Έκθεση έργων της Αντωνίας Πρεβενά-ORLIK GALLERY

Έκθεση έργων της εικαστικού Αντωνίας Πρεβενά στην ομαδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην ORLIK GALLERY στην Πλάκα.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΡΕΒΕΝΑ

Η ίδια μιλάει για την δουλειά της..

Η έμπνευσή μου για τη συλλογή αυγών βασίστηκε στη δημιουργία του κόσμου, τη γέννηση. Όλα γίνονται σημαντικά από ένα ασήμαντο γεγονός, μια τελεία, μια πινελιά χρώματος, μια υπόσχεση, ένα αυγό. Έτσι, δημιούργησα 10 πίνακες, βασισμένους στο χρώμα, που για μένα σημαίνει κάθε χρώμα και μήνυμα ζωής. 

Για παράδειγμα, το πράσινο χρώμα συμβολίζει την ελπίδα, (το πράσινο αυγό), το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το φλερτ (το κόκκινο αυγό), το λευκό χρώμα συμβολίζει την ελπίδα (το άσπρο αυγό), το μαύρο χρώμα συμβολίζει το φόβο (το μαύρο αυγό), το Το μωβ χρώμα συμβολίζει τη γονιμότητα (το μωβ αυγό), το κίτρινο χρώμα συμβολίζει τον διαχωρισμό του καλού από το κακό (το κίτρινο αυγό). Το ροζ χρώμα συμβολίζει την αγάπη (το ροζ αυγό), το ανοιχτό μπλε τη μητρότητα (το γαλάζιο αυγό), το χρυσό χρώμα συμβολίζει την αμαρτία (το χρυσό αυγό) και τέλος το πορτοκαλί χρώμα συμβολίζει το κέντρο του αυγού (το πορτοκαλί αυγό). ο πλανήτης γη που μας υποδέχεται με όλα τα ζώα και τα φυτά. Με το πορτοκαλί αυγό κλείνει η σειρά μου της συλλογής έργων ζωγραφικής THE EGGS, όπου όλα αυτά τα έργα έχουν τυπωθεί και ξαναζωγραφιστεί με ρούχα υψηλής ραπτικής, υπογεγραμμένα από την Αναστασία Αβιώτη, σχεδιάστρια μόδας, μαγιό, καφτάνια, μοντέρνα φορέματα και μπουφάν.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΡΕΒΕΝΑ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΡΕΒΕΝΑ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΡΕΒΕΝΑ

Η Αντωνία Πρεβενά είναι ζωγράφος έχει φοιτήσει στην Ανωτάτη Σχολή ΚαλλώνΤεχνών της Αθήνας, έχει διενεργήσει εκθέσεις όπως στο Grand Palais, Paris, France και οι πίνακές της έχουν πουληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.