Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια …
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων 2015, ακολούθησαν οι εκθέσεις στο Ηρακλειο της Κρήτης, 2019 “Generations” – οινοποιείο Διγενάκη, πινακοθήκη Μυταρά Χαλκίδα – “Κρυπτόν”, 2021, Ίδρυμα Κακογιάννη – “Στον ιστό της Πηνελόπης, 2022, “Αιώνια Μήτρα”,2023, Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο, πλήθος παρουσιάσεων στα platforms project, Πινακοθήκη Πειραιά, Ρομάντζο: 2023,“Ίχνος – σπάραγμα / θραύσμα”, Κόκκινο Σπίτι, “Λαβύρινθος”,2023, για να φτάσουμε στο σήμερα …
Έργο της εικαστικού Εύης Μιχελάκη στο εξαιρετικό κτίριο στην ύπαιθρο του Ηρακλείου Κρήτης, Οινοποιείο Διγενάκη.
Έργο του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για τις γυναικοκτονίες, Οινοποιείο Διγενάκη, Ηράκλειο Κρήτης, 2022
Μία ομάδα φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα που χωρίς καμία στήριξη και με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την τέχνη, στάθηκε αυτοδημιούργητη στα πόδια της και τώρα βλέπει με εξωστρέφεια το πέρασμα των συνόρων.
Ο κόκκινος άνθρωπος του Αποστόλη Φιλίππου κοσμεί την αφίσα των διπόλων για την έκθεση Ίχνος – παλίμψηστο – σπάραγμα στον εναλλακτικό χώρο του Ρομάντζο, 2023
10 Χρόνια επιτυχημένης πορείας, με εκθέσεις σε σημαντικούς χώρους τέχνης και πινακοθήκες, με θεωρητικά κείμενα που εντάσσονται εντός των πλαισίων των σύγχρονων προβληματισμών της σύγχρονης τέχνης και σε διαρκή διάλογο με την ιστορία της τέχνης .
Αιώνια Μήτρα, βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης, 2023, στο βάθος διακρίνεται το εξαιρετικό έργο του σπουδαίου εικαστικού Γιώργου Ξένου.
2024 λίγο πριν τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων παρουσίας η ομάδα Δίπολα κυκλοφορεί την ποιητική συλλογή με τίτλο : “Άνθρωπος και Χρόνος”, σε συνεργασία με την dr. Παναγιώτας Τσάτσου (Πανεπιστήμιο Birmingham – Ηνωμένο Βασίλειο).
52 έργα τέχνης φιλοτεχνήθηκαν για 52 ποιήματα, μια έκδοση ποιητικής συλλογής και μία εικαστική έκθεση, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, στον πολυχώρο των εκδόσεων Όστρια, παρουσίας πλήθους κόσμου από τον χώρου του πνεύματος, της επιστήμης, και της λογοτεχνίας, τα ΔΙΠΟΛΑ επιστρέφουν με νέα έκθεση στη Ρώμη.
Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση της ομάδας Δίπολα τις εκδόσεις Όστρια.
Η ποιητική συλλογή “άνθρωπος και χρόνος”, της Παναγιώτας Τσάτσου, της οποίας ποιήματα φιλοτέχνησαν καλλιτέχνες από την ομάδα Δίπολα.
Το εξαιρετικό έργο “Θεόφιλος” του εικαστικού Νίκου Έξαρχου.
Πλήθος κόσμου του χώρου της τέχνης, της λογοτεχνίας και της επιστήμης την ημέρα της παρουσίασης του βιβλίου από τη συγγραφέα.
Στο βήμα ο εικαστικός Νίκος Εξαρχος μιλάει για το έργο του με αφορμή το ποίημα : “Συμφέρον ο Αγών μου, καθόλου” της Παναγιώτας Τσάτσου.
Το περίπτερο της ομάδας Δίπολα στα platforms project 2024, σε πρώτο πλάνο : γλυπτό της Σταυρούλας Μιχαλοπούλου και η ασπρόμαυρη φωτογραφία της Πόπης Σταυριανού.
Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά με εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με πρώτη αυτή της arte borgo gallery, (στην οδό borgo Vitorio, στο Βατικανό – Ρώμη), στις αρχές του προηγούμενου έτους, τα ΔΙΠΟΛΑ συνέχισαν με τη καθιερωμένη τους παρουσία στη διεθνή έκθεση ομάδων και καλλιτεχνικών κολεκτίβων, τα platforms project 2024, από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, με ένα από τα πιο δυναμικά και αξιόλογα περίπτερα της διοργάνωσης.
Άποψη από το στήσιμο της έκθεσης στην γκαλερί arte Borgo, Βατικανό – Ρώμη, 2024
Έργα των Γιώργου Ξένου, Άγγελου Σκούρτη, Γιώργου Σκυλογιάννη, Αγάπης Φεσατίδου – Ψαρράκη, Σταυρούλας Μιχαλοπούλου, Κλεοπάτρας Μουρσελά.
Συνολικότερη άποψη της έκθεσης από τη γκαλερί arte Borgo στο Βατικανό – Ρώμη, 2024, σε πρώτο πλάνο ο Θεόφιλος του Νίκου Έξαρχου.
Πλήθος κόσμου από την ημέρα των εγκαινίων στην arte Borgo gallery της Ρώμης – Βατικανό.
Ο επιμελητής της έκθεσης και γνωστός εικαστικός Δημήτρης Λάμπρου (ιδρυτής της ομάδας Δίπολα), στο διαδραστικό έργο του Ανδρέα Στυλιανουδάκη, γκαλερί Arte Borgo, Ρώμη 2024
Το 2025 άρχισε με την επιστροφή στη Ρώμη, όπως λέει και ο T.S Eliot :
“We must not cease from exploration.
And the end of all our exploring will be to arrive where
we began and to know the place for the first
time.” (“Δεν πρέπει να σταματήσουμε την εξερεύνηση. Και το τέλος όλης της εξερεύνησής μας, θα είναι να φτάσουμε εκεί όπου ξεκινήσαμε και να γνωρίσουμε το μέρος για πρώτη φορά”).
Το έργο του εξαιρετικού εικαστικού Άγγελου Σκούρτη που συμμετέχει στην έκθεση του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Ρώμης).
“Love me”
η έλξη των ¨διπολων…τέχνης και πλούτου…..έρωτα και προβολής…σπαραγμού και επιβεβαίωσης ….
Δίπολα 2025, Ρώμη.
Στη Ρώμη στη πρώτη μας έκθεση το 2024 στην οδό Borge Vitorio, στο Βατικανό γνωρίσαμε την αντιπρόεδρο τότε της ελληνικής κοινότητας Μαρία Μπαράκου, η οποία ενθουσιασμένη με την έκθεση (και χωρίς να την έχουμε καλέσει), στήριξε από τη πρώτη στιγμή τη προσπάθεια μας στη πρωτεύουσα της Ιταλίας, και βλέποντας τη συνεπή και με συνεχή ροή παρουσία μας στα εικαστικά πράματα της χώρας, μας πρότεινε να αναλάβουμε την επιμέλεια και οργάνωση του εικαστικού μέρους, του πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου Ρώμης, το οποίο διοικεί και έχει αναλάβει τον γενικό σχεδιασμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Στο πνευματικό κέντρο Ρώμης υπάγονται μουσειακοί χώροι και palazzo.
Δ.Λ: Με χαρά (μετά από συζήτηση με τον συνιδρυτή και συνοδοιπόρο στα ΔΙΠΟΛΑ, Δημήτρη Καρατζά) δεχθήκαμε τη τιμητική αυτή πρόταση και αμέσως πιάσαμε δουλειά.
Θεματική της έκθεσης
Με αφορμή τα δέκα χρόνια παρουσίας μας στη καλλιτεχνική σκηνή της χώρας, η έκθεση στη Ρώμη θα έχει ως θέμα το ομώνυμο όνομα της ομάδας μας, για να τιμήσουμε τα δέκα χρόνια της ύπαρξης και δράσης της ομάδας στον καλλιτεχνικό χώρο.
Έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τίτλο, αυτόν του ονόματος μας, με τον οποίο αρχίσαμε ως ομάδα την είσοδο μας στη καλλιτεχνική σκηνή για να μας μάθει το ευρύ κοινό.
Τιμώμενοι καλλιτέχνες της έκθεσης ΔΙΠΟΛΑ είναι οι: Γιώργος Ξένος, Γίωργος Σκυλογιάννης (ομότιμος καθηγητής Σχολής Καλών Τέχνών Θεσαλλονίκης ΑΠΘ) και Άγγελος Σκούρτης.