ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΚΗ ΣΤΗΝ EVRIPIDES ART GALLERY

Κώστας Ευριπίδης, Παναγιώτης και Ελευθερία Αγγελοπούλου, Γιώργος Κουβάκις.

Με εξαιρετική επιτυχία εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κουβάκι «SELECTION/ΕΠΙΛΟΓΗ 1986-2017» στην Evripides Art Gallery, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου 2017.

Τη λαμπερή βραδιά των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου, γνωστοί εικαστικοί και ηθοποιοί, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, αγαπημένοι φίλοι του καλλιτέχνη, καθώς και πολλοί φιλότεχνοι, που παρακολουθούν πιστά την πολυετή επιτυχημένη εικαστική διαδρομή του.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκφραστική δεινότητα του Γιώργου Κουβάκι, που κινείται με δεξιοτεχνία ανάμεσα στην παράδοση και στις σύγχρονες αναζητήσεις, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Τα περισσότερα έργα της έκθεσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά, προσφέροντας την δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθήσει την εξέλιξη της δουλειάς, τις επιρροές, τους συνεχείς πειραματισμούς στα υλικά, την τόλμη στις επικαλύψεις, την υποκειμενική αισθητική προσέγγιση και τους διαδοχικούς αυτοσχεδιασμούς του εικαστικού με την ιδιότυπη πλαστικότητα.

Οι τρεις θεματικές ενότητες των έργων, αποκαλύπτουν τον πλουραλισμό της γραφής του Γιώργου Κουβάκι, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται από την αμεσότητα της έκφρασης και το πλήθος των υπαινιγμών τους.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης.