ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Πρόγραμμα :φεστιβάλ“Εβδομάδα σύγχρονου ρωσικού κινηματογράφου στην         Ελλάδα” Κινηματογράφος “ААВОРА”, Ιπποκράτους 180, τηλ. 2106462253

24 Νοεμβρίου του 2011, Πέμπτη
«Ίχνη πάνω στην άμμο», έργο δράσης, 98 λεπτά  

Εκ πρώτης όψεως το έργο αφηγείται μια ερωτική ιστορία, ωστόσο κατά τη διάρκεια   του έργου αποκαλύπτονται  τα θέματα που αγγίζουν όλους τους θεατές – η φιλία,  η αντιπαλότητα,  η προδοσία, το επαγγελματικό καθήκον,  οι σχέσεις μεταξύ των πιο κοντινών ανθρώπων, καμιά φορά εξαιρετικά περίπλοκες και μπερδεμένες.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.30, 20.30,

“ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ “ πολεμικό δράμα σκ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΒ. Α 2002
   Πρώτο βραβείο ρωσικού XII φεστιβάλ KINOTAVR,.  Με τον Ευκλείδη Κιουρτζίδη
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ  22.30

25 Νοεμβρίου του 2011, Παρασκευή
19.00 Τα επίσημα εγκαίνια της Εβδομάδας ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα στον κινηματογράφο “AABOPA”   

«Η νύχτα που κράτησε μια ζωή», έργο δράσης, 91 λεπτά
1941. Η Ζίνκα είναι 17 χρονών, τελειώνει το σχολείο και με μεγάλο πάθος συμμετέχει στο θεατρικό όμιλο, φλερτάρει με τα αγόρια, την κρυφοκοιτάζει ακόμη και ο καθηγητής της γερμανική γλώσσας, ο οποίος, συν τοις άλλοις, είναι και υπεύθυνος του θεατρικού ομίλου. Διανύει μια όμορφη περίοδο και την περιμένει μπροστά ακόμη πιο όμορφη ζωή!
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.30, 21.00, 23.00

26 Νοεμβρίου του 2011, Σάββατο
Κινούμενα σχέδια
«Η Μάσα και ο Αρκούδος», 58 λεπτά,  στούντιο «Ανιμακκόρντ»  
Τα πρόσωπα του καρτούν θυμίζουν ένα ρωσικό λαϊκό παραμύθι που είναι γνωστό σε κάθε παιδί στη Ρωσία, ωστόσο οι χαρακτήρες και  οι σχέσεις μεταξύ τους  είναι τελείως διαφορετικές – η Μάσα δεν φοβάται καθόλου τον Αρκούδο, μάλλον εκείνος φοβάται επιπλοκές στην μετρημένη του ζωή…
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.00
«Το διάστημα ως δοκιμή», ντοκιμαντέρ, 55 λεπτά,   τηλεοπτικό στούντιο ΡΟΣΚΟΣΜΟΣ
Το έργο για πρώτη φορά αποκαλύπτει τον πέπλο του μυστηρίου που αφορά τη σχέση μεταξύ της πίστης και της εξερεύνησης του διαστήματος. Για ποιο λόγο σήμερα όλοι οι πύραυλοι απογειώνονται από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ κατόπιν ευλογίας; Γιατί οι κοσμοναύτες βαφτίζονται πριν από τις πλέον σημαντικές πτήσεις; Σπάνια ντοκουμέντα και απομνημονεύματα των αυτόπτων μαρτύρων παρουσιάζουν στον θεατή την ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος στη Ρωσία υπό μια ασυνήθιστη οπτική γωνία. Ο ήρωας του έργου μοναχός Ιώβ στα νιάτα του ονειρευόταν να γίνει κοσμοναύτης και έδωσε εξετάσεις για τη σχολή αεροπόρων. Τώρα λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις, συνοδεύει τα πληρώματα στο Μπαϊκονούρ και τα υποδέχεται με τις καμπανοκρουσίες στην πόλη Ζβιόζντνι. Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Λαρίσα Σμιρνόβα.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.10

«Το νησί», έργο δράσης, 112 λεπτά, στούντιο του Πάβελ Λουγκίν  

Ο πατήρ Ανατόλι περνάει τις ώρες του στο νησί ανάμεσα στις προσευχές και την εργασία, θεραπεύει τους ασθενείς, βοηθάει τους αμαρτωλούς. Κάποτε, το 1942 σαν παιδί αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς και συμφώνησε, με αντάλλαγμα τη ζωή του, να ντουφεκίσει τον φίλο του Τύχων, πολλά χρόνια μετά τον βασανίζει το αμάρτημα του φόνου που είχε διαπράξει και, παρά το άγιο χάρισμα που έχει, δεν μπορεί να βρει ηρεμία.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.10, 22.30

26 Νοεμβρίου του 2011, Σάββατο

Στις 21.00 καλλιτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Ευκλείδη Κιουρτζίδη, ηθοποιό του θεάτρου και κινηματογράφου της Ρωσίας.  στο   PARK HOTEL (λεωφόρος Αλεξάνδρας, 10), είσοδος ελεύθερη  

27 Νοεμβρίου του   2011, Κυριακή

  Κινούμενα σχέδια
      «Το τραγούδι του στρατιώτη», 13 λεπτά,   στούντιο ΠΙΛΟΤ
      «Ο Άγιος Βασίλης ο δια Χριστόν σαλός», 13 λεπτά,   στούντιο ΠΙΛΟΤ

Από τον κύκλο ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΩΝ ΛΙΘΩΝ   (παραμύθια της πόλης)
«Τα νανουρίσματα του κόσμου»,   από 3 λεπτά,  ΜΕΤΡΟΝΟΜ ΦΙΛΜ
Ρωσικό project κινούμενων σχεδίων αφιερωμένο στα νανουρίσματα διαφόρων λαών. Σε κάθε κινούμενο σχέδιο παρουσιάζεται ένα νανούρισμα στη γλώσσα του, στο μεταξύ η υπόθεση του κινούμενου σχεδίου βασίζεται στο περιεχόμενο του νανουρίσματος και η εικαστική λύση αντανακλά τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου λαού.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.00

«Ο Σεραφείμ του Σαρόφ. Γεννημένος φλογερός», ντοκιμαντέρ,    30 λεπτά
Μπορούσε να πεθάνει τέσσερεις φορές. Ωστόσο στάθηκε πιο ισχυρός από τον θάνατο. Πέντε ολόκληρα χρόνια δεν είχε δει κανείς το πρόσωπό του. Και πέντε χρόνια ακόμη δεν είχε ακούσει κανείς τη φωνή του. Και όμως, όταν άρχισε να μιλάει, ο πρώτος επισκέπτης θεραπεύτηκε από μια ανίατη ασθένεια. Μπορούσε να γίνει πλούσιος και διάσημος, ωστόσο επέλεξε τη φτώχια. Μια ζωή αποκαλούσε τον εαυτό του «άθλιο». Και όμως χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλη τη Ρωσία συνέρρεαν σ’ αυτόν και τον θεωρούσαν την τελευταία τους ελπίδα. Απέφευγε τις τιμές και τη δόξα, ωστόσο έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο. Έζησε στο όνομα του Κυρίου. Και ο Κύριος δεν τον λησμόνησε. Όσιος Σεραφείμ, θαυματουργός του Σαρόφ.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.10
«Ο παπάς», έργο δράσης, 120 λεπτά,   σκηνοθέτης Β.Χοτινένκο  
Το έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής του Πσκοφ αποτελεί μία από τις λιγότερο γνωστές σελίδες του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Από τον Αύγουστο του 1941 έως τον Φεβρουάριου του 1944 οι ιερείς – ιεραπόστολοι από  την Βαλτική προσπαθούσαν να αναγεννήσουν την εκκλησιαστική ζωή στις κατεχόμενες από τους Γερμανούς βορειοδυτικές περιοχές της Ρωσίας. Μετά την κατάληψη των περιοχών από τα σοβιετικά στρατεύματα τα μέλη της ιεραποστολής του Πσκοφ εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.10, 22.30

28 Νοεμβρίου του   2011, Δευτέρα
«Ίχνη πάνω στην άμμο», έργο δράσης, 98 λεπτά   
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.30
«Το νησί», έργο δράσης, 112 λεπτά,   στούντιο του Πάβελ Λουγκίν  
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.15
«Ο παπάς», έργο δράσης,   120 λεπτά, σκηνοθέτης Β.Χοτινένκο
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22.30

29 Νοεμβρίου του 2011, Τρίτη
«Η νύχτα που κράτησε μια ζωή», έργο δράσης,   91 λεπτά
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.30
«Το νησί», έργο δράσης, 112 λεπτά,   στούντιο του Πάβελ Λουγκίν    
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.15
«Ο παπάς», έργο δράσης, 120 λεπτά,   σκηνοθέτης Β.Χοτινένκο   
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 22.30

30 Νοεμβρίου του 2011, Τετάρτη
«Ο Σεραφείμ του Σαρόφ. Γεννημένος φλογερός», ντοκιμαντέρ,    30 λεπτά 
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 18.15

«Το διάστημα ως δοκιμή», ντοκιμαντέρ,55 λεπτά,τηλεοπτικό στούντιο ΡΟΣΚΟΣΜΟΣ
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 19.15

«Η νύχτα που κράτησε μια ζωή», έργο δράσης,   91 λεπτά   
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 20.15

“ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ “ πολεμικό δράμα σκ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΒ. Α 2002
 Πρώτο βραβείο ρωσικού XII φεστιβάλ KINOTAVR,.  Με τον Ευκλείδη Κιουρτζίδη
ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ  22.30

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.