«Ex Libris» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΕΡΜΑΤΗ

 

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2012 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον, παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση του Χαράλαμπου Δερμάτη           «Ex Libris» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων  (Υψηλαντών 30, Χανιά)  την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 στις 20:30 το βράδυ.

Τα επιτοίχια εικαστικά βιβλία του Χαράλαμπου Δερμάτη ανοίγουν παράθυρα στην ιστορία της Πόλης των Χανίων. Πολιτικοί, διανοούμενοι, κληρικοί, αγωνιστές και καθημερινοί άνθρωποι από το παρελθόν της πόλης προβάλλονται με τις μορφές, τα κείμενα τις δράσεις και τις επιπτώσεις που επέφεραν οι καθημερινές τους αποφάσεις στην τελική διαμόρφωση της ύλης και του πνεύματος στη πόλη που διατρέχουμε σήμερα. Ο Δερμάτης δεν απομονώνει τις πράξεις αλλά τις συνθέτει με το χρονικό τους εκτόπισμα, τις εξιδανικεύει και τις προβάλει με τη βαρύτητα που κατέχουν στην ιστορική τους στιγμή. Καταγράφει την ιστορία τόσο με την ελευθερία του εικαστικού παρατηρητή όσο και με την συμπάσχουσα ταύτιση του ενεργού πολίτη της Πόλης.  Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.