ΑΡΕΤΗ ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ ‘Εlsewhere’ ArtZone 42 Gallery

Ηigh Voltage 02, μεικτή τεχνική σε καμβά, 140 x 170 εκ.
Ηigh Voltage 02, μεικτή τεχνική σε καμβά, 140 x 170 εκ.

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. την ατομική έκθεση της Αρετής Κλουτσινιώτη με τίτλο ‘elsewhere’.

unnamed2
Εlsewhere 03, μεικτή τεχνική σε καμβά, 110 x 80 εκ.

Η θεματική της πραγματεύεται την αρμονική συνύπαρξη οικείων έμβιων όντων του πλανήτη σε ένα άλλο μέρος, κάπου αλλού (elsewhere), μακριά από τη συνεχή καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος. Η καλλιτέχνης τα μεταφέρει και τα προστατεύει σε μια άλλη διάσταση, όπου τα ίδια μπορούν να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν ανενόχλητα.

Το εικαστικό λεξιλόγιο της αποτελείται από επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα οποία αναφέρονται περισσότερο σε ιδέες και αφηρημένες έννοιες και όχι τόσο στις οντότητες καθαυτές. Τα μοτίβα αντιπροσωπεύουν οικουμενικές έννοιες όπως η χαρά, η ορμή, η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η πίστη, η τύχη, η ελπίδα. Στη ζωγραφική της καταστρατηγείται σχεδόν κάθε παραδοσιακή συνθετική αρχή και κάθε στερεότυπη ιεραρχία των όντων και των χώρων καταλύεται. Κεντρικό θέμα, αρχή και τέλος δεν υπάρχουν, καθώς η γραφή ξεδιπλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και έξω από τη σύνθεση.

Η κίνηση, η ακινησία, η μεταβολή και η στασιμότητα συνυπάρχουν, διαμορφώνοντας ένα είδος στιγμιαίου (εικαστικού) πολυεπίπεδου γραπτού κειμένου. Κάθε πίνακας είναι ένα στιγμιότυπο διαφυγής της έμβιας φύσης από την επικίνδυνη γήινη πραγματικότητα προς κάπου αλλού (elsewhere), όπου ορμητική, ακμαία και θαλλερή θα μπορεί να αυξήσει την επικράτεια της τάξης καταλαμβάνοντας κάθε κενό χώρο, διεκδικώντας το δικαίωμα της στην ύπαρξη και στην ανάπτυξη.

unnamed3
Εlsewhere with hidden cats, μεικτή τεχνική σε καμβά, 100 x 140 εκ.

Βιογραφικό

Η Αρετή Κλουτσινιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts του Παρισιού με καθηγητές τους Matthey στη ζωγραφική και τον Licata στο ψηφιδωτό. Έχει πραγματοποιήσει εννιά ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει συμμετοχή σε περισσότερες από πενήντα ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Maϊάμι (Wynwood, Μάρτιος 2012) και Εκουαδόρ. Έχει επίσης παρουσιάσει δουλειά της στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art Athina (2011, 2015).

Αναφορικά με το έργο της έχουν γράψει σημαντικοί Έλληνες τεχνοκριτικοί, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και ιδρύματα στην Ελλαδα και στο εξωτερικο.

unnamed4
Elsewhere 02, μεικτή τεχνική σε καμβά, 140 x 170 εκ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 30 Ιανουαρίου 2016.

Ώρες Λειτουργίας:
Τρ/ Πεμ/ Παρ: 11.00 – 15.00 & 18.00 – 21.00
Τετ / Σαβ: 11.00 – 15.00

unnamed(1)