«Κωμικά Επεισόδια» Zivasart Gallery

ZIVAS 4
ZIVAS 1

Η Zivasart Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζήβα με τίτλο «Κωμικά Επεισόδια». Για τη δουλειά του εικαστικού η τεχνοκριτικός Βιβή Βασιλοπούλου αναφέρει: «…Τα έργα αυτά με το «ανάγλυφο και τις πτυχώσεις» αποτελούν μια άλλη πτυχή στη δουλειά του Νίκου Ζήβα .

Πρόκειται για μια δράση με παιγνιώδη διάθεση που απευθύνεται στην «διαδραστική» συμμετοχή και τη συνδυαστική όραση του θεατή που καλείται να ανακαλύψει τις ενυπάρχουσες εικόνες.

ZIVAS 2

Το γκροτέσκο έχει ενα σημαντικό μέγεθος με σπουδαία αποστολή. Ξεπερνάει πολύ τις παραμορφωτικές μεγεθύνσεις της λοιδωρίας. Είναι μια ολοκληρωτική υπέρβαση της πραγματικότητας δίνοντας μια ασυνήθιστη όψη στα πράγματα που παρουσιάζει αμφίβολα, παράλογα , σουρεαλιστικά. Ανατρέπει την τάξη, αναδεικνύει μια άλλη και υπερβάλλει την ιδέα ότι η ζωή είναι ένα τραγικό καρναβάλι, παρεισφρύοντας σε υπαρξιακούς ορίζοντες και ερωτήματα.

Και στη δουλειά του Ν. Ζήβα κυριαρχεί το γκροτέσκο στοιχείο, ορατό a prima vista, και ύστερα ένα απρόοπτο που προκύπτει απροσδόκητα ως έκπληξη κρυμμένη σε κάθε πτυχή του «τσαλακωμένου» χαρτιού.

ZIVAS 3

Οι φιγούρες εκτός κλίμακας, αλλά εντός παιδιάς , με προσποιητή απλοϊκότητα και αφέλεια, προσφυγή στην παραδοξολογία και στο εξωφρενικό. Παρωδίες μεγάλων έργων , μετάθεση του θέματος σε χώρους εξωτικούς, φανταστικούς , σπηλαιώδεις κατά φύσιν και κατά Πλάτωνα …»

ZIVAS 4

Εγκαίνια Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ώρα 7.30 μμ. Διάρκεια έκθεσης έως 20 Μαρτίου. Zivasart Gallery , Παντανάσσης 1 και Κηφισίας , έναντι Golden Hall . Τηλ: 2106830648 Κινητό: 6936531703 .

Υποστήριξη: Εστιατόρια «Αλταμίρα» , Ξενοδοχεία «Civitel».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ