Facts + Feelings => A decision της Σοφίας Σκαρογιάννη.

 

Facts + Feelings => A decision : Ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Σκαρογιάννη.

Εγκαίνια : 11 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ.

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 11 Ιουλίου η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Σκαρογιάννη στον χώρο της ομάδας Communitism ( Κεραμικού 28, Αθήνα ) με γενικό τίτλο Facts + Feelings => A decision.

Η έκθεση θα μας ταξιδέψει έως και τις 18 Ιουλίου 2017, μέσα από πρόσφατες δημιουργίες της εικαστικού σε γεγονότα και συναισθήματα που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, και αποτυπώθηκαν με κάθε δυνατό τρόπο μέσα από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και εγκαταστάσεις…

Είναι το ευτύχημα του άναρχου εαυτού μου, η πνοή, η γροθιά μου. Έχεις δίκιο για όλα αυτά που κρατάς φυλαγμένα κάτω από τη γλώσσα σου. Και στο μικρό τσεπάκι η φωτογραφία με τον παππού σου, εσύ μικρό παιδί ακόμα. Έχεις δίκιο που φωνάζεις δυνατά μέσα από την σιωπή σου. Έχεις δίκιο… σε νιώθω!

Σοφία Σκαρόγιαννη 2

Ελπίζω τα λάθη του κόσμου να μπουν σε μια σειρά περιμένοντας μια διόρθωση στην άναρχη κοινωνία μας. Αποκοιμιέμαι για μια στιγμή…ήρεμη! Άδεια από απελπισία και τρόμο. Πόσα ζευγάρια μάτια, αναρωτιέμαι, παρατηρούν;

[Απόσπασμα «Παράδοξο» / Σοφία Σκαρογιάννη 2003]

Σοφία Σκαρόγιαννη

Η Σοφία Σκαρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Δημήτριο Σκαρογιάννη ( απόφοιτο του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. ) και τους ζωγράφους Κουφοβασίλη, Γεωργίου και Λαμπρινέα.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, έχοντας δάσκαλο τον Νίκο Κεσσανλή, ενώ λίγο αργότερα μαθήτευσε δίπλα στον διακεκριμένο ζωγράφο Igor Gorsky ( ρεύμα αφηρημένου εξπρεσσιονισμού ) στην Νέα Υόρκη.

Η Χαρακτική υπήρξε πάντοτε μία από τις μεγάλες της αγάπες, και γι αυτόν τον λόγο βρέθηκε στο εργαστήριο Athens Printmaking Art Center, Pandolfini & Siaterli.

Σοφία Σκαρόγιαννη 3

Aπό το 1995 έως σήμερα έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις [ατομικές και ομαδικές] τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό Παρίσι, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Αλέπο και Δαμασκό, Τόκιο, Φλωρεντία και Μιλάνο, Ζυρίχη, Κοπεγχάγη. Έργα της βρίσκονται σε μόνιμες και ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και στην Αθήνα και είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος.

Σοφία Σκαρόγιαννη

www.skarogianni.wordpress.com

11 Ιουλίου – 18 Ιουλίου

Communitism

Κεραμικού 28, 104 36 Αθήνα