Copelouzos Αrt Athina Award-ART ATHINA 2018

Τo Copelouzos Family Art Museum και η Αrt Athina ανακοινώνουν για πρώτη φορά στο θεσμό, βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 10.000 ευρώ και θα απονέμεται σε Έλληνα καλλιτέχνη που συμμετέχει στην Art Athina για το σύνολο του έργου του.

Νικητής του βραβείου για το 2018 αναδεικνύεται ο ζωγράφος Χρήστος Μπουρονίκος για την «εξαιρετική πρόσφατη ατομική έκθεσή του καθώς και για την εξέλιξη που παρουσιάζει η δουλειά του», σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής που τον επέλεξε  κατά πλειοψηφία.

Ο Χρήστος Μπουρονίκος εκπροσωπείται από την γκαλερί «7». Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και όπως επισημαίνει ο ίδιος το έργο του δεν είναι «τίποτα παραπάνω από μια επίμονη προσπάθεια σύνθεσης-αποσύνθεσης. Ούτε κάτι λιγότερο από την ανάμειξη στοιχείων, ετερόκλητων που δεν υπακούν παρά μόνο στον νόμο των συμπτώσεων».

«Κύριος στόχος του Μουσείου είναι το βραβείο να λειτουργήσει υποστηρικτικά για την προβολή της σύγχρονης τέχνης και το έργο των Ελλήνων καλλιτεχνών», επισημαίνει ο συλλέκτης Δημήτρης Κοπελούζος.

Το βραβείο θα απονεμηθεί το Σάββατο, 23 Ιουνίου, στις 19.00 στο περίπτερο της γκαλερί «7».

bouronikos

Τα μέλη της επιτροπής που συστάθηκε επί τούτου για την επιλογή του νικητή είναι:

Δημήτρης Κοπελούζος, συλλέκτης

Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Αθήνα)

Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη)

Μαρία Μαραγκού, διευθύντρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Ελένη Γατσά, ιστορικός Τέχνης, επιμελήτρια Συλλογής Κοπελούζου