ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-Evripides Art Gallery

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ   

Διάρκεια Έκθεσης: 8 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018 

Αίθουσα Ισογείου

Σελίδες ενός προσωπικού ημερολογίου, γεμάτο εικόνες ανθρώπων  και τοπίων, που ακόμα κι’ αν σκόρπισαν στο χρόνο, δεν σβήστηκαν από την μνήμη, παρουσιάζει ο Νίκος Κυριακόπουλος στην πέμπτη κατά σειρά ατομική του έκθεση ζωγραφικής, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00 στην Evripides Art Gallery και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Kyriakopoulos

Ο Νίκος Κυριακόπουλος ζωγραφίζει ανθρώπους και τοπία. Ανθρώπους, που η ζωή του μπλέκεται με την δική τους, τοπία που καταφεύγει για να συναντήσει την ερημιά. Μοιράζεται με τον θεατή, εμπειρίες ζωής, όπως άλλοι θα έγραφαν σε ένα παγκάκι ή θα σκάλιζαν τα αρχικά ενός έρωτα σ΄ένα δέντρο ή σ΄ένα μάρμαρο.

Kyriakopoulos

«Είναι χνάρια στην προσπάθεια προέκτασης της ζωής, μέσω των άλλων, και ένα χνάρι είναι πάντα ερωτικό», επισημαίνει και παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι ζωγραφίζει γυναίκες γιατί τον συγκλονίζουν και δεν του επιτρέπουν να είναι ψύχραιμος.

Οι γυναίκες του Κυριακόπουλου κοιτούν κατάματα τον θεατή, χωρίς περιστροφές. Επιζητούν τον θαυμασμό του βλέμματος, σπάζοντας τις κατά συνθήκη εικόνες και ξαφνιάζουν με την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο δημιουργός τους.

Kyriakopoulos

Η ζωγραφική του συχνά γίνεται υπαινικτική,  τα τοπία του είναι γεμάτα από ήχους και αντικείμενα, που προδίδουν την ανθρώπινη παρουσία, αλλά χωρίς να διακρίνουμε πάντα τους πρωταγωνιστές. Δημιουργείται μια αίσθηση προσμονής, ενώ ταυτόχρονα όλα παραπέμπουν σε έναν αόρατο μάρτυρα, που καταγράφει εικόνες και καταστάσεις, απολαμβάνοντας την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας.

Kyriakopoulos

Ευθύς και ειλικρινής, αυθεντικός και χειμαρρώδης, ο Νίκος Κυριακόπουλος, μας καλεί να μοιραστούμε εμπειρίες, που γυρίζουν τον χρόνο πίσω, σε ξέγνοιαστα καλοκαίρια και πρόσωπα που αντιστάθηκαν στη λήθη και τον χρόνο.

Kyriakopoulos

Διάρκεια Έκθεσης: 8 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018

Evripides Art Gallery

Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73

τηλ: 210 36 15 249, 210 36 15 909, www.evripides-art.gr, info@evripides-art.gr

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 – 20.30

Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.

 

Kyriakopoulos

Νίκος Κυριακόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980.

Σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή τον Δ. Μυταρά και νωπογραφία-τεχνική των φορητών εικόνων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από το 1998 ως το 2004.

Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές.

Ατομικές εκθέσεις

2018 Evripides Art Gallery, Aθήνα

2013 Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5, Αθήνα

2009  Αίθουσα Τέχνης Γαβράς,  Αθήνα

2006  Αίθουσα Τέχνης Γαβράς,  Αθήνα

2004  Γκαλερί Χρυσόθεμις,  Αθήνα

Kyriakopoulos

Την περίοδο 2011-12, δίδαξε ζωγραφική στην Archimedean Academy στο Μαιάμι, Η.Π.Α.

Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ως storyboard artist σε διαφημιστικές, τηλεοπτικές  και κινηματογραφικές παραγωγές (Stefi productions,Boo productions,Rigas films).       Φιλοτέχνησε τα σκηνικά για την παράσταση Mauser σπαράγματα, Heiner Muller που παρουσιάστηκε στο Ωδείο Αθηνών(2015) και στο θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ(2016-17).

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και τις Η.Π.Α.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.