THE PROJECT GALLERY ΕΚΘΕΣΗ CANONE DOPPIO

Ομαδική έκθεση με τίτλο: Canone Doppio στην The Project Gallery

 H «The Project Gallery» και η Ελληνική Κοινότητα Σικελίας «Tρινακρία» παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με θέμα: «Canone Doppio» σε επιμέλεια του Francesco Piazza. Με την ευγενική υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Tempo Forte και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 

Όπως σημειώνει ο επιμελητής: Ο διπλός κανόνας για κουαρτέτο εγχόρδων είναι μια σύνθεση του Igor Fedorovič Stravinskij που γράφτηκε το 1959 στη μνήμη του ζωγράφου Raoul Dufy. Για αυτήν την πολύ σύντομη σύνθεση με μόλις 20 μουσικά μέτρα και διάρκεια λίγο περισσότερο από ένα λεπτό, ο Stravinskij επιλέγει μια δωδεκαφθογγική σειρά με συμμετρικό χαρακτήρα που δημιουργεί κανόνες, ξεκινώντας με δύο βιολιά που επαναλαμβάνουν τη σειρά των δώδεκα φθόγγων δύο φορές. Ο δεύτερος κανόνας εκτελείται από τη βιόλα και το βιολοντσέλο, που προστίθενται στα βιολιά δημιουργώντας μια σύνθετη αντιστικτική πλοκή.

Η αφηγηματική δομή του «Διπλού Κανόνα» διερευνά το θέμα του διαφορετικού από εμάς ως πιθανό προϊόν των επιλογών μας και του συνδυασμού τους, μέσω 12 θεμάτων, όπως οι δώδεκα ήχοι του δωδεκαφθογγικού συστήματος του Stravinskij, τα οποία εκφράζουν μια επιδρομή στις διάφορες πτυχές της ανθρώπινης φύσης και οδηγούν σε διαφορετικές ερμηνείες και επιλογές.

Οι 12 θεματικές αντλούν έμπνευση από τη λογοτεχνία ως τη φιλοσοφία, από τη μουσική ως και τη μυθολογία, από την ψυχανάλυση στην επικαιρότητα και έχουν ανατεθεί σε δώδεκα ζευγάρια καλλιτεχνών, συνθέτουν στον «Διπλό Κανόνα» μια σειρά από 12 δίπτυχα έργα στα οποία ο κάθε καλλιτέχνης είναι η αντίστιξη του άλλου και σε κάθε παρτιτούρα προστίθεται μια άλλη παράλληλη: ένας διπλός κανόνας στον οποίο το θέμα της πολλαπλής φύσης της ανθρώπινης ύπαρξης, προσεγγίζεται από δύο διαφορετικές και συμπληρωματικές απόψεις.

Τα θέματα που πραγματεύονται οι καλλιτέχνες είναι το Σεξ, ο Λαβύρινθος, ο Πόλεμος, ο Καθρέφτης, η Μάσκα, οι Δίδυμοι, ο Σωσίας, η Εδέμ, το Όνειρο, η Σκιά, η Ηχώ και το Ταξίδι.

           Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ώρα 16:00 – 21:00

Διάρκεια έκθεσης: 20 – 5 – 2021 έως 18 – 6 – 2021

Ωράριο: Τρίτη – Σάββατο: 12:00 – 20:00 (Κυριακή – Δευτέρα κλειστά)

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Αβλάμης Γεράσιμος, Evita Andújar, Νίκος Βαρυτιμιάδης, Valentina Biasetti, Gianluca Capozzi, Pierluca Cetera, Giuseppe Ciracì, Ελένη Γκινοσάτη, Demetrio Di Grado, Alice Faloretti, Vittorio Iavazzo, Μιχάλης Καραΐσκος, Έλενα Κυρκιλή, Ευδοκία Κύρκου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ισμήνη Μπονάτσου, Patrizia Novello, Διονύσιος Παππάς,

Κωνσταντίνος Πάτσιος, Vania Elettra Tam, Ειρήνη Τατάκη, Samantha Torrisi, Massimiliano Usai, Βούλα Φερεντίνου.

Συντονισμός έκθεσης – καταλόγου: Βασίλης Καραμπάτσας.

Τηρώντας τους αναγκαίους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού Covid19.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από τους επισκέπτες.

Οι κανόνες ασφάλειας θα ισχύουν  σε όλους τους ορόφους του κτιρίου,

καθώς και στο all-day-bar Couleur Locale, με το οποίο έχουμε την χαρά να συνυπάρχουμε

και στο οποίο μπορεί κάποιος να καθίσει με θέα την Ακρόπολη, πριν και μετά την έκθεση.

Info: The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς) στον 1 όροφο στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale.www.theprojectgallery.gr