«Αρμογές» του ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ-Gallery 7

Η γκαλερί “ 7 “

παρουσιάζει την ατομική έκθεση του ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ με τίτλο : “ Αμογές “

Επιμέλεια έκθεσης : ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΛΕΣΣΑ

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου η γκαλερί “ 7 “ παρουσιάζει την ενότητα 24 ζωγραφικών έργων.

Την έκθεση συνοδεύει πλήρως εικονογραφημένο έντυπο με κείμενο της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας της έκθεσης ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΛΕΣΣΑ, η οποία σημειώνει:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ

«Στα έργα του Κώστα Πολυχρόνου η ανθρώπινη μορφή συνδιαλέγεται με τη δομή των ζωγραφικών συνθέσεών του. Οικεία του πρόσωπα συγκατοικούν με συνονθυλεύματα εικόνων, όπου η κλίμακα των μεγεθών και η βαρύτητα ανατρέπονται μέσα σε τοπία σουρεαλιστικών καταβολών: κατσίκια, δέντρα, βράχοι αιωρούνται στον ουρανό πάνω από χαλάσματα σπιτιών και ανθρώπινες φιγούρες. Σπαράγματα παραστάσεων συναρμολογούν συνειρμικά την εικόνα σαν θραύσματα γυαλιού που κάποτε αντικαθρέφτιζαν μια ενιαία όψη. Η ζωγραφική ένταση που δημιουργείται ανάμεσα στον ρεαλισμό και στα δομικά συστατικά της σύνθεσης αποτελεί εντέλει το θέμα των έργων αυτών: γωνιώδεις πλάκες πετρωμάτων και πληθωρικά βράχια μεταλλάσσονται σε παραπετάσματα χρωματικών πεδίων και ακαθόριστες γεωμετρικές συνθέσεις που αλληλεπικαλύπτονται διανύοντας τη διαδρομή από τις αρμογές των τοπίων στις αρμογές της εικόνας.»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ

Ο Κ.Π. γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2002-2007) με καθηγητές τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και τον Κυριάκο Κατζουράκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο (2007-2008) όπου φοίτησε στο Byam Shaw School of Art του Central Saint Martins College of Art and Design. Το 2013 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση (Altered States, Γκαλερί Άστρα). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική έκθεση έργων του.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ

τηλέφωνα επικοινωνίας : 210.3612050 & 6977.511143

μ. & μ. & κ. Κανακάκι

email επικοινωνίας : athens.gallery7@gmail.com

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 30.11.- 31.12.21

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.

Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.