“Το παλιό μας σπίτι στέκει” έκθεση της Άντας Αναστασέα- ΓΚΑΛΕΡΙ “7”

Η ΓΚΑΛΕΡΙ “7” παρουσιάζει την έκθεση της ΑΝΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΑ με τίτλο : “ Το παλιό μας σπίτι στέκει “Επιμέλεια έκθεσης : ¨Εφη Μιχάλαρου

Την Τρίτη 8 Μαρτίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ΑΝΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΑ με τίτλο :

Το παλιό μας σπίτι στέκει’’.

Επιμέλεια έκθεσης : Εφη Μιχάλαρου

Η Άντα Αναστασέα μέσα στην καινούργια ενότητα έργων της, πραγματεύεται την έννοια του οίκου και της οικίας, της μνήμης και της μνημοτεχνικής, της εγκατάλειψης και του χρόνου, με το βλέμμα του ταξιδιώτη που περιηγείται στο χρόνο και τον χώρο. Τον προσωπικό καταρχήν και τον συλλογικό στη συνέχεια, αφού μέσα από αυτή την διαδρομή μετουσιώνει και μεταμορφώνει το συναίσθημά της.

Περνώντας μία Μεγάλη Παρασκευή, πριν δύο χρόνια από την οδό Φρειδερίκης 59 τότε και Δημοκρατίας 59 μετέπειτα, ξαναντικρύζει το πατρικό της σπίτι, στο οποίο έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια και ανακαλύπτει ότι παρόλο που είναι εγκαταλελειμμένο, στέκει ακόμη όρθιο. Ξετυλίγει έτσι το νήμα της προσωπικής της αφήγησης μέσα από τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και τις φυλλωσιές που εισχωρούν από τον κήπο στο εσωτερικό, με διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Με αφετηρία την ζωγραφική, η καλλιτέχνιδα δημιουργεί ένα αφηρημένο ζωγραφικά υπόβαθρο πάνω στο χαρτί, στο οποίο επεμβαίνει με νεροχρώματα, σχηματισμένο με την τεχνική του dripping, που πλαισιώνει με αποκόμματα από το προσωπικό της ημερολόγιο, πάνω στο οποίο με ξυλομπογιές αναπαριστά τις φυλλωσιές… Στην συνέχεια, προστίθενται έργα κεντημένα στη μηχανή, διαδικασία που χρησιμοποιεί σε όλο της το έργο παράλληλα με την ζωγραφική. Σε επεξεργασμένο με χρώματα καμβά που βάφει και επεξεργάζεται η ίδια, κεντάει με έναν ιδιαίτερο τρόπο φυλλώματα, δημιουργώντας έναν κόσμο ονειρικό, ενώ η φωτογραφία, μπαίνει σε δεύτερο χρόνο -ένθετη- ως ανάγκη μέσα από το photoshop να δημιουργήσει φωτογραφικά έργα που αναπλάθουν και ανασχηματίζουν εικόνες υπαρκτές και μη, οικίες και ανοίκιες. Την ενότητα ολοκληρώνουν τα δύο χαρακτικά έργα, που συνομιλούν και συνδιαλέγονται με όλα τα υπόλοιπα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο και την ποικιλία των εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιεί στην δουλειά της.

Η Α.Α. γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Έχει ολοκληρώσει σπουδές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στη διοίκηση επιχειρήσεων στον οποίο τομέα είχε δουλέψει επί σειρά ετών. Το 2006 εισάγεται στην Α.Σ.Κ.Τ.της Αθήνας, φοιτά στο Ζ’ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, παρουσιάζει την πτυχιακή της εργασία το 2012. Λαμβάνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισσα Τίρανα, Παρίσι και αλλού. Η δουλειά της έχει έντονη την υλική, σχεδιαστική και χρωματική διάσταση είτε αυτή αφορά ζωγραφικά έργα, είτε βγαίνει στο χώρο ως εγκαταστάση.

Υπήρξε μέλος της εικαστικής ομάδας ex-ils.

Συνδιοργάνωσε και συνεπιμελήθηκε την 1η Μπιενάλε Κυθήρων Σύγχρονης Τέχνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων τον Ιούλιο του 2016.

Από το2017-2019 ασχολήθηκε και με την performance art. Συμμετείχε στο Quilombo centro cultural, “is this a story?” Ιούνιος 2018, και στο Apparat Athen, «Γυναίκες σε πλυντήριο (αναταραχή αρχείου)» site based performance, άνοιξη 2019.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 08 – 26.03.22

ΩΡΕΣ : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή :11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.

Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.

τηλέφωνα επικοινωνίας : 210.3612050 & 6977.511143

μ. & μ. & κ. Κανακάκι

email επικοινωνίας : athens.gallery7@gmail.com