Μ Α Ν Θ ΟΣ Γ Α Ϊ Τ Η Σ Σ Τ Η Ν Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι Α Ρ Γ Ω

unnamed
Ο  Μ Α Ν Θ ΟΣ  Γ Α Ϊ Τ Η Σ  Σ Τ Η Ν  Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι  Α Ρ Γ Ω
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον ζωγράφο Μάνθο Γαΐτη , για να παρουσιάσει μια αναδρομική έκθεση με σχέδια, η οποία καλύπτει μια χρονική περίοδο από το 1985 έως και σήμερα, κάτω από τον γενικό τίτλο «Σπαράγματα της  Μνήμης».
Θεματικά τα έργα χωρίζονται σε 12 ενότητες:  Προσωπογραφίες, Νεκρές Φύσεις, Τοπία, Προσωπικότητες, Άνθρωποι και Ζώα, Άνθρωποι με Παιδιά, Αναπαυόμενοι, Αγάλματα, Οδοί, Σκιές, Γυμνά, Φαντασιακά Θέματα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ.
Με την ευκαιρία της εκθέσεως, εκδόθηκε ομότιτλο λεύκωμα σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά), το οποίο θα διατίθεται από την ημέρα των εγκαινίων. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Μαρτίου  2016.
unnamed (1)
Για την έκθεση του Γαΐτη, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ο ιστορικός τέχνης Μεγακλής Ρογκάκος:
«Όλα τα σπαράγματα μνήμης είναι παραστατικά, αλλά ο τρόπος που ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τον άνθρωπο-φιγούρα και πρόσωπο- καλύπτει όλες τις μορφές του από την λεπτομερειακή στην αφαιρετική απόδοση. Πειραματίζεται με τις εκφάνσεις του εαυτού του. Αποτυπώνει τη φθορά του πανδαμάτωρα χρόνου στην ανθρώπινη ύπαρξη. Συχνά αναπαριστά αγαπημένους του καλλιτέχνες στον ιδιαίτερο χώρο τους. Σε όλα τα έργα είναι πρόδηλο το ενδιαφέρον του Γαΐτη για τα έμβια όντα, ειδικά τον άνθρωπο και τους κατοικίδιους συντρόφους του-γάτες και σκύλους. Φιλοτεχνεί τις εικόνες κατεξοχήν με μολύβι και αφήνει ίχνη στο χαρτί που καλύπτουν όλη τη γκάμα της φωτοσκίασης. Μάλιστα εξερευνά τη συνύπαρξη του ανθρώπου με τη σκιά του, καθώς και τα αποτυπώματα της σκιάς σε διάφορες καταστάσεις της ύλης. Επίσης εκφράζει τη νοσταλγία του ανακαλώντας μνήμες από τη νεότητά του ή εμπνεόμενος από έργα οικείων του φωτογράφων. Τέλος, χρησιμοποιεί διαθέσιμα καθημερινά και βιωμένα υλικά, όπως- σε μια περίπτωση- ένα ψηφοδέλτιο.»
unnamed (2)
Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω
ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 
ΤΗΛ.: 210 7249.333 /  FAX:210 7249.777
e-mail: info@argo-gallery.gr * website: www.argo-gallery.gr
( Έπισκέψεις : Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00,
Σάββατο: 11:00-15:00)