ΠΑΡΙΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ | Το Ελληνικό Σύννεφο-AD GALLERY

p-petridis-piraeus-2009-inkjet-print-on-archival-paper-52-5-x-69-cm-ed-of-5

Η Γκαλερί ΑΔ παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Πάρι Πετρίδη με τίτλο «Το Ελληνικό Σύννεφο».

Από την εποχή του διαφωτισμού οι δυτικές κοινωνίες τείνουν να εξελίσσονται ακολουθώντας οργανωμένα μία πορεία προς το Υψηλό. Ένα Yψηλό που οι θεσμοί επεξεργάζονται λαμβάνοντας υπ’ όψιν τόσο τις οικονομικές, πολιτικές, τεχνολογικές και πολιτιστικές κατακτήσεις, όσο και το ιστορικό παρελθόν. Η διαδρομή αυτή αποτυπώνεται στο αστικό τοπίο.

pp_thegreekcloud_001_528_413_90

Αυτή η σειρά φωτογραφιών αποτυπώνει την σύγχρονη ταυτότητα του τόπου όπως συγκροτείται από την στενή συνύπαρξη αντιφατικών θραυσμάτων διαφορετικών πραγματικοτήτων. Το “χαμηλό” της χαώδους παρανόησης του μοντερνισμού, το κιτς ή το ευτελές συγκρούονται με “υψηλές” φόρμες κλασσικής και βυζαντινής καταγωγής, αλλά και με τις αξίες της παράδοσης. Το οπτικό αποτέλεσμα ταράσσει, αποσυντονίζει. Μεταφέροντας διαφορετικές μνήμες και σημασίες, αυτά τα σπαράγματα πραγματικότητας, μοιάζουν τυχαία τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Όμως, μέσα ακριβώς από αυτή την αδόμητη παράθεση, με τις εντάσεις και τις ρωγμές της, αναδύεται η ετερόκλητη ταυτότητα του τόπου.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου – 29 Οκτωβρίου 2016

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.