Ντέλλα Ρούνικ-Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη

Η Ντέλλα Ρούνικ είναι μια γυναίκα με μυθιστορηματική ζωή, έντονη γοητεία και κοσμοπολίτικη προσωπικότητα.

Από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί της αντιλαμβάνεσαι αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, τα οποία αποδίδονται με πάθος στις δημιουργίες της. Θα μπορούσε κάποιος να μιλά ώρες μαζί της και να την ακούει με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ζωγράφος και γλύπτρια, με σπουδές στη Νέα Υόρκη, δημιουργεί γλυπτά σε λιτές γραμμές, που καθορίζονται από την καλλιτεχνική της ευαισθησία, από την επίδραση των ποικίλων πολιτισμών που έχει γνωρίσει και του πανέμορφου νησιού που περνά μεγάλο μέρος του χρόνου της.

Γλυπτά στημένα σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και στο απέραντο γαλάζιο της Μυκόνου, που ατενίζουν και ρουφούν ενέργεια από τη γειτονική Δήλο, προκαλούν αγοραστικό ενδιαφέρον από φιλότεχνους όλων των εθνικοτήτων. Υβριδικές δημιουργίες σε κλειστή και ανοιχτή φόρμα γεφυρώνουν διαφορετικές κουλτούρες και θρησκευτικές δοξασίες, φέροντας γοητευτικές ονομασίες που ανασκάπτουν ελληνικούς μύθους.

Συναντήσαμε την κοσμοπολίτισσα δημιουργό, κυρία Ντέλλα Ρούνικ, στο εκθεσιακό της χώρο «Della Rounick Sculptures» στο Kολωνάκι λίγο πριν από την αναχώρησή της για το νησί της Μυκόνου. Όμορφη, αέρινη, σοβαρή, απάντησε στις ερωτήσεις μας……ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…

Έχω μέσα μου μια σιαμαία τέχνη που ζει με μια καρδιά – Ντέλλα Ρούνικ