«HumAnimal Genesis» της Χριστίνας Φακορέλλη-Πινακοθήκη Κυκλάδων

 Στην Πινακοθήκη Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Χριστίνας Φακορέλλη (Cristina Fakorellis), με τίτλο «HumAnimal Genesis». Τα έργα που παρουσίασε η καλλιτέχνιδα ήταν εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία απεικονίζοντας μυθικά όντα, όπως ο Κένταυρος, ο Σάτυρος, ο Μινώταυρος κ.α.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Αλίκη Λεονταρίτη, ο κ. Γιώργος Αλτουβάς, πολλοί ήταν οι φίλοι της εικαστικού ταξίδεψαν από Αμερική , Ισπανία, Γαλλία καθώς και πλήθος κόσμου που αγαπάει την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η Χριστίνα Φακορέλλη γεννημένη στο Μπιλμπάο έχει ζήσει και εργαστεί για είκοσι χρόνια μεταξύ Ισπανίας, Γαλλίας και Ελλάδας. Τα έργα της συγκαταλέγονται ανάμεσα σε ιδιώτες συλλέκτες σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η άτυπη σταδιοδρομία της χαρακτηρίζεται από σπουδές εικαστικών τεχνών στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Μπορντό (2008) και σε στούντιο καλλιτεχνών στη Γαλλία.

Έχει συμμετάσχει σε ιδιωτικές εκθέσεις και εκθέσεις τέχνης στη Γαλλία και την Ισπανία με πολλά βραβεία [Contemporary Art Fair in Honfleur, Normandy, 2005-2010, Consulate of Peru in Bordeaux, 2017, Halles de Chartrons in Bordeaux , 2017, Salon Animal Art, Παρίσι , 2018, Espace Saint Rémi Lion’s Club Prize (2015) μεταξύ άλλων και γκαλερί στη Γαλλία (Le Passeur d’Art, Sables-d’Olonne, Bello Horizonte, Bidart]. Το δημιουργικό της ταξίδι την οδηγεί σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, σκηνογράφους, οινοπαραγωγούς, εικονογράφους βιβλίων, εργαζόμενων στη μόδα, γραφίστες κ.λπ.

Το έργο της εξελίσσεται εδώ και δέκα χρόνια γύρω από τους μύθους και τις παραδόσεις του ζωικού κόσμου, χρησιμοποιώντας λάδι και χρωστικές στη ζωγραφική της.

Χορηγοί της εκδήλωσης : Maitland Makgill Crichton Edward Οινοποιείο «OUSYRA» ροζέ Φωκιανό, στα Χρούσσα

& το Οινοποιείο Χατζάκης στο Σαν Μιχάλη στην Απάνω Μεριά με το κρασί «Σάντα Μάραθα» Ασύρτικο.

Για την διάρκεια της έκθεσης που ήταν μόνο 15 μέρες, οι επισκέπτες ξεπέρασαν σε αριθμό τους 700. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Χριστίνα Φακορέλλη στο κοινό της Σύρου που αγκάλιασε με θέρμη και αγάπη αυτή την πρώτη της προσπάθεια και υπόσχεται ότι στο μέλλον θα κάνει και άλλες εκθέσεις στο αγαπημένο της νησί.

Επικοινωνία έκθεσης

Άντζυ Νομικού | angienomikou@gmail.com