KOSTIS GEORGIOU “EGOMION”-C. JOHN GALLERY, LONDON

VANKE MALL-CHINA

ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

“ΕΓΚΩΜΙΟΝ”

C. JOHN GALLERY, ΛΟΝΔΙΝΟ

26 OKTΩΒΡΙΟΥ – 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Από την ατομική έκθεση “Hortus Clausus” στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, 6 Φεβρουαρίου – 2 Mαρτίου 2014

To Martix παρουσιάζει την ατομική έκθεση “Εγκώμιον” του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2017 στην γκαλερί C. John στο Mayfair του Λονδίνου. Η έκθεση, την οποία θα επιμεληθεί η Μαρία Μιγάδη, εντάσσεται στην μεγάλη περιοδεία ατομικών εκθέσεων με μνημειακά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου.

BENAKI MUSEUM ATHENS

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 7 γλυπτά και 15 πίνακες ζωγραφικής που αναδεικνύουν το μαγικό, μεταφυσικό και πολυμορφικό κόσμο του καλλιτέχνη, του οποίου τo ζωγραφικό και το γλυπτικό έργο εξελίσσεται με την ίδια δυναμική. Μετά τις στάσεις στο Μουσείο Suzhou, ένα από τα σημαντικότερα στην Κίνα, το Shaanxi Art Museum και την γκαλερί Feizi στη Σαγκάη, αλλά και το Σικάγο, το Τορόντο, το Μπιαρίτζ, τις Βρυξέλλες, τη Βιέννη και την Αθήνα, η έκθεση θα παρουσιαστεί και στο Λονδίνο.

“ΧΟΡΕΥΤΕΣ” στο Liostasi Suites-Ίος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημοσθένη Κοκκινίδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Art του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο (Μουσείο Abbeye de Neumunster-Λουξεμβούργο, 1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Kouros Gallery-Νέα Υόρκη, Νiederhauser Gallery-Λωζάνη, Alla Rogers Gallery – Oυάσινγκτον, Barbara Von Stechow Gallery-Φρανκφούρτη, Τokyo Art Expo 92 κλπ.), ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις

(Μουσείο Γουλανδρή-Άνδρος, Hyogo Museum of Modern Art-Ιαπωνία, Art Texas 2001, Absolute Americana Museum-Φλώριντα κλπ.). Έργα του Κωστή Γεωργίου βρίσκονται σε μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα έχουν δημοπρατηθεί στα Bonhams και τα Sotheby’s του Λονδίνου. Tο 1993 βραβεύθηκε στην Τριενάλε της Οσάκα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

“DREAMLAND” “TAURUS”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜARTIX

Το Martix είναι συμβουλευτικό γραφείο τέχνης στου οποίου τους πελάτες συμπεριλαμβάνονται ιδιώτες και εταιρείες από όλο τον κόσμο, όπως σημαντικοί συλλέκτες, μουσεία, ιδρύματα, καθώς και πoλυτελή boutique ξενοδοχεία, διακοσμητές εσωτερικών χώρων, κρουαζιερόπλοια, εταιρείες ενοικίασης σκαφών και υπεύθυνοι αξιοποίησης ακινήτων. Το Martix συνεργάζεται απευθείας με καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και με γκαλερί κλασικής, μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, παλαιοπωλεία, εμπόρους αντικών και οίκους δημοπρασιών, καθώς και με την γκαλερί C. John στο Λονδίνο, μοναδικό προμηθευτή χαλιών της Βασίλισσας Ελισάβετ B’ του Ηνωμένου Βασιλείου. To Martix διαχειρίζεται η Μαρία Μιγάδη, η οποία συμβουλεύει και επιμελείται σημαντικές συλλογές

τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η Nathalie Astani κατέχει τη θέση της International Business Development Manager. Με Master από το Manchester Business School, η Nathalie έχει δέκα χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα ως relationship manager με πελάτες στην Ιταλία, το Παρίσι, το Μονακό και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Περσικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Oκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2017

Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, 18.00-21.00

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-17.00

C.John Gallery, 43A South Audley Street, London, W1K 2PU, UK (είσοδος από Adam’s Row)

Τηλ: +44 (0)20 7493 5288 / www.cjohn.com

DANCERS IN IOS ISLAND
ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΗ

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κωστή Γεωργίου και τα έργα θα βρείτε στο www.kostisgeorgiou.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, παρακαλώ, επικοινωνήστε με τη Μαρία Μιγάδη, μέσω e-mail στο maria@themartixsystem.com ή μέσω τηλεφώνου στο +44 (0)75 12958172.

GALILEO IN ST.ELIZABETH HOSPITAL- BRUSSELS

Κρατήστε επαφή με τον Κωστή Γεωργίου και το Martix στο Facebook και στο Instagram

(@kostisgeorgiou, @martixart) με τα hashtags #kostisgeorgiouinlondon #egomion #martixart.