“ΜΝΗΜΕΣ” της ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Athens Gallery7

ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Η γκαλερί « 7 »  παρουσιάζει την έκθεση της Ειρήνης Ππαδημητρίου με τίτλο :  « Μνήμες » Επιμέλεια έκθεσης:  Λήδα Καζαντζάκη

  «Η φαντασία είναι το όχημα  πάνω στο οποίο κινείται η εικαστικός Ειρήνη Παπαδημητρίου. Για να προσεγγίσει και να αποτυπώσει τον κόσμο που αναθυμάται με έναν τρόπο ποιητικό.

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Τα συμβάντα που αφηγείται είναι βγαλμένα μέσα από προσωπικές και πανανθρώπινες ιστορίες που όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε ζήσει και αποδίδει  Θραυσματικά όπως στα όνειρα ή στις αναλαμπές από το παρελθόν που φωτίζουν άξαφνα την καθημερινότητά μας.                                                            

  Επιλέγει ως πρωταγωνιστές τούς κατ’ εξοχήν ήρωες του προσωπικού αλλά και του συλλογικού ασυνείδητου, παιδιά μικρά και άγουρους εφήβους. Παρουσιάζει δίπλα τους, σπανίως, ενήλικες που καθρεφτίζουν με τον τεταμένο δείχτη προς το τετράδιο ή με τη γραμμικά αποτυπωμένη συστάδα των ποδιών τους αλλά και τον προστατευτικό εναγκαλισμό τους, το κοινωνικό η θεσμικό Υπερεγώ.»                              

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Λήδα Καζαντζάκη

Η Ε.Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981. Από το 2001 έως το 2006 σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣ.Κ.Τ.

Ομαδικές εκθέσεις:  2016, lobart festival,  2008 «new arrivals» στην γκαλερί Έκφραση στην Αθήνα,  2008 «Εικόνα- Χώρος -Δράση 2» στην Τεχνόπολη Γκάζι Αθήνα και το 2007 «4η Μπιενάλε της ΑΣΚΤ» Κρήτη, μετρό Συντάγματος στην Αθήνα, Τορόντο- Καναδά.

Ατομικές Εκθέσεις  

2016, «Με άλλη ματιά»,gallery «7», Αθήνα

2019, «Μνήμες», gallery «7», Αθήνα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 09.04-11.05.2019

Η γκαλερί «7» θα παραμείνει κλειστή 25-30.04.19 λόγω των εορτών του Πάσχα.