Ζωγραφίζοντας την Τζιά

Ζωγραφίζοντας την Τζιά

Οι Κυκλάδες  νησιά απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς , μοναδικά , βράχοι θεικοί που δεσπόζουν στο Αιγαίο , αποτελούσαν πάντα μία αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους  εικαστικούς δημιουργούς.

50X50cm 2 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέματα παρμένα από την Κέα , ένα  απ τα ωραιότερα και πιο γνωστά για την καλλιτεχνική του κίνηση νησιά των Κυκλάδων. Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς , τόσο κοντά στην Αττική αλλά με τόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα .

Irene Kana-2019-July-oil on canvas-70×100 cm

Οτζιάς, Βουρκάρι, Κούνδουρος, Ιουλίδα, έγιναν θέματα ζωγραφικών έργων , που θα εκτεθούν στην Κέα τον Αύγουστο. Η Ειρήνη Κανά και ο Παναγιώτης Τούντας ο καθένας με την δική του εικαστική πρόταση σε μία έκθεση  με τίτλο « ΚΕΑ – ΤΖΙΑ», θα συνυπάρξουν καλλιτεχνικά  στην γκαλερί ΜΑRINA KEAS. 

50x50cm ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

 Η έκθεση θα εγκαινιασθεί στις 14 Αυγούστου στις 8.30 και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Ε. Κανά ,θα παρουσιάσει  την τελευταία της δουλειά με  τοπία από το νησί , 20 περίπου πίνακες διαφόρων διαστάσεων .

ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΝΑ -Κούνδουρος 50χ70

Ο Μάνος Στεφανίδης μεταξύ άλλων, γράφει για τα τοπία της Κανά ..Τι ζωγραφίζει, κατά βάθος,   η Ειρήνη Κανά όταν   πυρπολεί τους  καμβάδες  της  με  τέρες  και  όμπρες,  με  βερμιγιόν  και

όχρες, με θερμά πορτοκαλιά χρώματα και μπλε βιολέ, βαθιές συμφωνίες?  Ζωγραφίζει , κατά τη γνώμη μου, τη μνήμη που χάνεται, τις ηδονικές , υγρές στιγμές που πέρασαν, τις ιδανικές εικόνες μιας  εφηβικής ονειροφαντασίας.

Φιλοδοξία της ζωγράφου είναι να καταστήσει   εικόνα κάθε μορφή έρωτα. Ερωτα για τη ζωή, για τους ανθρώπους, για τα πράγματα. ίσως, γι αυτό οι πίνακές της είναι τόσο αισθησιακoί, τόσο χυμώδεις με τις ανάγλυφες, παστόζικες πινελιές τους.

Μάνος Στεφανίδης

Ιστορικός – Κριτικός Τέχνης

70X100cm ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

O Παναγιώτης Τούντας , θα παρουσιάσει καινούργια έργα,  με θέμα θαλασσινά τοπία  από την  Κέα .  Η Ελένη Δέπου γράφει  για την δουλειά του,

Στην πρόσφατη  δηµιουργία του Παναγιώτη Τούντα πρωταγωνίστρια είναι η θάλασσα. Η θάλασσα που εµφανίζεται ως πηγή  ζωής περικλείοντας όλες τις δυνατότητες της. Η τεχνοτροπία του Τούντα, εµφορείται από ένα ενιαίο πνεύµα  παράδοσης και δείχνει µε πόσους τρόπους διαφορετικούς ο

καλλιτέχνης µπορεί να εκφράζεται χωρίς ν’ αστοχεί στο βαθύτερο  πνεύµα που εκπροσωπεί.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ -Παλιά, κίτρινη όχθη 70χ100

 Κάποιες βιωµένες εικόνες αποτελούν αφετηρία των συνθέσεων. Τον διάλογο αυτόν και τις ψυχικές του συγκινήσεις που  αποτυπώνει  ο ζωγράφος από τη φύση, τα σύννεφα, τη θάλασσα, τον ορίζοντα. Κατάφερε να συλλάβει όψεις, φως, χρώµα  που για καιρό ονειρεύτηκε, που βυθίστηκε ολοκληρωτικά µέσα τους, σε  µια φευγαλέα στιγµή.

 Ελένη Δέπου, Κριτικός Τέχνης

Εγκαίνια 14 Αυγούστου, 20.30  – Διάρκεια 14 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου

marina KEAS gallery –  Bουρκάρι Κέα – τηλ. 22880 22 444 – www.marinakeasgallery.gr

Ωρες λειτουργίας έκθεσης  19.30 – 00.30