“ΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ” ΒΟΥΛΑΣ ΓΟΥΝΕΛΑ-Gallery 7

Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά της ΒΟΥΛΑΣ ΓΟΥΝΕΛΑ με τίτλο: « Ραφές στο χρόνο »
Η Μαρία Μαραγκού σημειώνει για την δουλειά της Β.Γ.
«Επιστρέφοντας ένα απόγευμα από το εργαστήρι της Βούλας Γουνελά, σημείωσα κάτι για τους σκύφους και την κοττύλη, για την ομάδα των λεγόμενων πρωτοπόρων αγγειοπλαστών της Αττικής του 590 π.Χ. σε σχέση με τα ερυθρόμορφα αγγεία, για την αφαίρεση στον 19ο αιώνα, για το πλασμό της σκληρής ύλης των γλυπτών του 20ου αιώνα και την ανάγκη του σήμερα που, παραμένει, η αλήθεια του καλλιτέχνη, πέραν του ευρήματος και του εφευρήματος. Το ισχυρό ένστικτο και η αφοσίωση στο έργο, πολύ πιο δυνατά από, την διαχείριση της παραγωγής του. Στα έργα, της Β.Γ. θα βρούμε την ανάλυση της φόρμας στα γεωμετρικά σχήματα που συνθέτουν την δομή τους, τις διαστραυρούμενες ευθείες, το γερό σχέδιο της γνήσιας γλώσσας, την ιστορία του υλικού από τότε που αποτέλεσε την πρώτη ύλη της φωλιάς έως τον σχηματισμό των πρωτόζωων και των συμβόλων, στο κόσμο των άγνωστων μορφών της ζωής της γλύπτριας. Τα νεώτερα γλυπτά της Β.Γ. ανανεώνουν το παιγνίδι των υλικών, με την προσθήκη της πορσελάνης. Μαζί της οι δυνατότητες και οι δυσκολίες που, αναθεωρούν τον σχηματισμό γενέσεων των μορφών από την μυθολογία των συμβόλων της ζωής για να φτάσουν στις άπειρες ραφές στο σώμα του εύθραυστου υλικού. Ο διάλογος με την κοινωνία, οδηγεί, στις ραφές και τα «μπαλώματα» της νέας συνθήκης που, είναι τόσο παλιά όσο και ο κόσμος. Εν τέλει, το έργο της Β. Γ. απαιτεί ένα ελευθερωμένο μυαλό και μια διαπεραστική σύλληψη, για την δημιουργία των βωμών και των κτερισμάτων της βίαιης εποχής μας.»
Σόλωνος, 20 (106.73)  ΑΘΗΝΑ
Τηλ.– Fax: 030.210.3612050
email: Athens.gallery7@gmail.com   /  www.gallery7.gr

ΒΟΥΛΑ ΓΟΥΝΕΛΑ
 
Γεννήθηκε το 1951 Πειραιά. Σπούδασε κεραμική στο Ινστιτούτο Τέχνης Φαέντσα Ιταλίας και παρακολούθησε γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, Μπολόνια Ιταλίας.
Επιμελήθηκε την οργάνωση του Διεθνούς Ολυμπιακού Μουσείου Γλυπτικής-Κεραμικής. Είναι μέλος της Διεθνής Ακαδημίας Κεραμικής, του Ε.Ε.Τ.Ε. και ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Κ.Ε.
Έχει διδάξει κεραμική σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές και επαγγελματικά σεμινάρια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Έχει διακριθεί με 3 Χρυσά Μετάλλια στο Διεθνή Διαγωνισμό Φαέντσα Ιταλία. Πρώτο Βραβείο ex-aequo στο Διεθνή Διαγωνισμό Γκροτάλια Ιταλία. Μέγα & Πρώτα Βραβεία στη Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.
Έχει συμμετάσχει σε 12 διεθνείς εκθέσεις με πρόσκληση.
Σε 10 διεθνείς εκθέσεις με κριτική επιτροπή.
 

Έχει 8 ατομικές εκθέσεις, πάνω από 94 ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έργα της υπάρχουν στο
Διεθνές Μουσείο Κεραμικής Φαέντσα,
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης Ρέθυμνο,
Βιβλιοθήκη Μέσων Κοσεσμπέργκ Στρασβούργο,
Διεθνές Μουσείο Γλυπτικής Κεραμικής Μαρούσι,
Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού Αθήνα,
Mουσείo Κεραμικής Τζίνγκντεζεν, Τζιανγκξι, Κίνα,
Σταθμό Μετρό Δάφνη επιτοίχειο (εκτέλεση έργου Δημήτρη Μυταρά),
Πινακοθήκη Βιάννου Κρήτη,
Εθνικό Μουσείο Αραντζέλοβατς Σερβία,
Μουσείο Βορρέ Αθήνα,
σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.