“Συνειρμοί” του γλύπτη Θεόδωρου Πουκαμισά-ART SPACE/ STUDIO 265

Η αίθουσα τέχνης ART SPACE/ STUDIO 265

παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής

του Θεόδωρου Ποκαμισά

“Συνειρμοί”

Την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στις 8μ.μ. εγκαινιάζεται η έκθεση γλυπτικής του Θεόδωρου Ποκαμισά με τίτλο “Συνειρμοί”, στην αίθουσα Art Space/Studio 265 στην Πάρο (επαρχ. οδός Παροικιάς-Νάουσας, 300μ. μετά τον κόμβο Νάουσας-Λευκών) υπό τη διεύθυνση της Άννας Κοντολέων.

Το Μάρμαρο για τον Ποκαμισά είναι το υλικό που με τη μορφολογία του όγκου και τη μοριακή δομή του, συντελεί στο να εμπνεύσει τον καλλιτέχνη να αποτυπώσει βαθυστόχαστα τον τελικό καθορισμό της σύνθεσης.

Το ανθρώπινο σώμα στην ολότητά του ή σε μεμονωμένα ανθρώπινα μέλη ή μέρος της οστικής ή της μυϊκής δομής αποτελεί την πηγή έμπνευσης του Καλλιτέχνη. Όλες τις μαρμάρινες συνθέσεις τις έχει σμιλεύσει απευθείας στο υλικό, χωρίς να υπάρχει πρόπλασμα, αφήνοντας έτσι μια ελευθερία στη τελική μορφή που αναδεικνύει το έργο.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Το φως έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Ποκαμισά. Μέσα από την γλυπτική φόρμα και την μοριακή δομή του υλικού, το φως παιχνιδίζοντας, αναδεικνύει την κάθε μαρμάρινη σύνθεση. Βασικό ενεργητικό ρόλο στην νοηματική αποτύπωση του έργου έχει και ο Θεατής αφού μπορεί να μεταφερθεί μέσα από τους δικούς του συνειρμούς στα νοήματα που μεταφέρει ο Καλλιτέχνης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Βιογραφικό σημείωμα:

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1957 στην Τήνο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου έως το 1978 και κατόπιν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών έως το 1983.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Για περισσότερα από 20 χρόνια, μάλιστα, διδάσκει την τέχνη του σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Το θαυμαστό καλλιτεχνικό του έργο έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές, ενώ έχουν γίνει αναφορές σε αυτό από πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Οι δημιουργίες του έχουν γνωρίσει μεγάλες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων «Η μάνα προσκυνήτρια της Μεγαλόχαρης» το 1992 που κέρδισε το πρώτο βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού, καθώς και το 2005 που με έργο του κατόρθωσε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό γλυπτικής που οργάνωσε η ελληνική παροικία με τον Δήμο Σικάγου των ΗΠΑ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την Παρουσία σας!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

+30 6944460172

ΕΠΑΡ. ΟΔ. ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ- ΝΑΟΥΣΑΣ 147, ΠΑΡΟΣ 844 00