Ντάνιελ Κοέν ”Μικρόκοσμος” // 10.02 – 05.03.2022-ArtZone 42 Gallery

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στις 7.00 μ.μ. η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού Ντάνιελ Κοέν με τίτλο ‘’ Μικρόκοσμος’’.

Έργα μικρών διαστάσεων, ελαιογραφίες, με θεματική απλά, καθημερινά αντικείμενα και παραστάσεις, συνήθως εσωτερικού χώρου.

Aυτοπροσωπογραφία με καπέλο, λάδι σε καρτολίνα, 30 x 24 cm

Τα πιο πολλά έργα του τα δημιούργησε μέσα στην καραντίνα μεταφέροντας το ίδιο το αντικείμενο σε μια άλλη διάσταση και δίνοντάς του μια νέα αξία. Εργαλεία και σκεύη δεσπόζουν σε περίοπτη θέση καθώς αποτελούν το μοναδικό θέμα στον πίνακα και οι νεκρές φύσεις του ζωντανεύουν και χρωματίζονται, θυμίζοντας ότι η έμπνευση βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα σε 4 τοίχους. Παράλληλα με τα έργα του υπάρχουν και πολλές προσωπογραφίες του, φιλοτεχνημένες από διαφορετικές οπτικές γωνίες οι οποίες αποπνέουν έναν προβληματισμό και μια μοναχικότητα της περιόδου εκείνης. Η αποξένωση αυτή του έδωσε όμως το έναυσμα να πειραματιστεί με διάφορους τρόπους ζωγραφικά όσον αφορά την απόδοση των φορμών ώστε αντικείμενα να αναχθούν σε ζωγραφικά αριστουργήματα και εσωτερικά περιβάλλοντα και σκηνικά να αποκτήσουν ένα εξαίρετο φως.

Εσωτερικό 1, λάδι σε καρτολίνα, 40 x30cm

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Ντανιέλ Κοέν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Τριαντάφυλο Πατρασκίδη. Αποφοίτησε το 2010. Έχει διδάξει ελεύθερο σχέδιο και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Επίσης έχει μαθητεύσει στο ατελιέ του ζωγράφου Γιώργου Ρόρρη με δασκάλους τον ίδιο και την Κάλλια Τρυανταφύλλου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη του ατομική.

Φιγούρα στο χώρο, λάδι σε καρτολίνα,40x30cm
To μπρίκι, λάδι σε καρτολίνα, 18 x 24 cm

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 19.00 – 22.00

Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2022

Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Πέμ. – Παρ.: 15.00 – 21.00, Τετ. – Σάβ. : 11.00 -15.00