Έκθεση "ΜΕΛΑΝΙ" στην Γκαλερύ ΜΕΔΟΥΣΑ

ΜΕΛΑΝI

Νίκος Βλάχος, Ιωάννα Γκούμα, Γιώργος Κόντης, Βαρβάρα Λιακουνάκου, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Γιάννης Μιχαηλίδης,
Λίνα Μπέμπη, Γιώργος Ρόρρης, Στέργιος Στάμος, Παναγιώτης Τέτσης, Γιάννης Τζερμιάς, Νίκος Χουλιαράς.

21 Νοεμβρίου 2012 – 19 Ιανουαρίου 2013

Επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα

 

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ  στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης ,η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει την έκθεση   «Μελάνι».
Στο πλαίσιο των ομαδικών θεματικών εκθέσεων που διοργανώνει από το 2003 στον χώρο της η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης με έργα ελλήνων εικαστικών, πέραν των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών της, και με ανάθεση της επιμέλειάς τους σε έλληνες ιστορικούς της τέχνης, πραγματοποιείται φέτος η έκθεση «Μελάνι», υπό την επιμέλεια της Ελισάβετ Πλέσσα.Η έκθεση «Μελάνι», μέσα από έργα 12 καλλιτεχνών, επικεντρώνεται στο μελάνι ως ένα ζωντανό ρευστό υλικό και όχι στη γραμμική-περιγραφική λειτουργία του. Εστιάζει στη συμπεριφορά του μελανιού όταν αυτό υποδύεται την ακουαρέλα, την κηλίδα, όταν αραιώνεται και αμφισβητεί την υλικότητά του, ανεξαρτήτως είδους και χρώματος (σινική μελάνη, ψευδομελάνι, σέπια κτλ.) και υποστρώματος (χαρτί, καμβάς, μεμβράνη κτλ). Στο «Μελάνι» της Μέδουσας, το μελάνι υφίσταται συχνά ως χειρονομία, ως πληγή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα έργα που παρουσιάζονται ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της αφαίρεσης. Ιδιαίτερη έμφαση στη θεματική αυτή έκθεση δίνεται στα έργα εκείνα που ξεκινούν από την παραστατικότητα ως βάση, αλλά που φτάνουν σε ένα λεπτό όριο – στο κατώφλι της αφαίρεσης μέσα από την αφετηρία της μορφής. Εκεί δηλαδή που το υλικό του μελανιού αφήνει την ίδια του τη φύση να κυριαρχήσει στο έργο και να γίνει θέμα του.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Νοεμβρίου 2012 – 19 Ιανουαρίου 2013 . Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12:00 – 21:00 – Σάββατο  11:00 – 16:00ΜΕΔΟΥΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, Ξενοκράτους 7, 10675, Αθήνα, Τηλ. 210 7244552, Fax; 210 7223605, 10675, Αθήνα, e-mail: medusa9@otenet.grwww.medusaartgallery.com

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.