MATURE TOPOGRAPHY του Γιώργου Τσεριώνη/the ArtWall project space

G TSERIONIS-MATURE TOPOGRAPHY-02

G-TSERIONIS-MATURE-TOPOGRAPHY-08G-TSERIONIS-MATURE-TOPOGRAPHY-06

Eγκαίνια: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 20.00
Διάρκεια: 22.2 – 22.3, 2013

Ο Γιώργος Τσεριώνης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο ‘MATURE TOPOGRAPHY’ στο ArtWall Project Space. Στην έκθεση παρουσιάζονται δυο σειρές απο κολλάζ φτιαγμένες με εικόνες απο αρχειακό υλικό, ενα γλυπτό, ενα βίντεο και ενα artist’s book, τα οποία διαπραγματεύονται την καπιταλιστική ανάπτυξη σε σχέση και πολλές φορές σε βάρος της φύσης.

Οπως σημειώνει ο ιστορικός τέχνης Θανάσης Μουτσόπουλος:
Ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα του Γιώργου Τσεριώνη, αν όχι του καλλιτέχνη εν γένει μετά τον Cezanne, είναι η οικειοποίηση ή/και η αποδόμηση της Φύσης. Ο Τσεριώνης στη δουλειά Mature Topography αλληλεναποθέτει προϋπάρχουσες φωτογραφίες, είτε τσακισμένες και με το νόημά τους παραλλαγμένο, είτε σε μια αρχιτεκτονική κατασκευή. Στην πραγματικότητα ο καλλιτέχνης, όχι απλώς συνομιλεί με εκφάνσεις του παρελθόντος όπως το Dada ή τα detournements των Καταστασιακών, αλλά εφευρίσκει και νέα μοντέλα όπως οικειοποιούμενος την τεχνική του γιαπωνέζικου Origami και εφαρμόζοντάς την στο φωτογραφικό κολάζ”

header20859-02911-0

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.theartwall.gr
Facebook event: Mature Topography

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.