ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “Photography Never Lies” Γεροντάκος Βασίλης – Δέτσης Άκης Μυτάς Δημήτρης – Ορδόλης Κώστας

pster

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
“Photography Never Lies”
Γεροντάκος Βασίλης – Δέτσης Άκης
Μυτάς Δημήτρης – Ορδόλης Κώστας
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2017 | 19.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 10 Δεκεμβρίου 2016 – 8 Ιανουαρίου 2017
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 11.00 – 22.00 (Καθημερινά)
:BaseGALLERY & OVERVIEW-Ikon
ad
Η φωτογραφία λέει ψέματα; Και εάν η φωτογραφία δεν λέει μήπως λένε ψέματα οι φωτογράφοι;
Σε αυτή την έκθεση τέσσερεις από αυτούς ανταγωνίζονται με την ιδέα της αναγνώρισης της λεπτής γκρίζας ή έγχρωμης γραμμής που χωρίζει την απεικόνιση της πραγματικότητας από την αναπαράσταση της. Τι είναι τελικά πραγματικότητα, μπορούμε να την περιγράψουμε με δικά μας λόγια; με δικές μας φράσεις; υπάρχει πιθανότητα όλες οι περιγραφές να είναι ίδιες;
ko
Έτσι λοιπόν χρησιμοποιώντας οι φωτογράφοι της έκθεσης αυτής, κώδικες από την προσωπική εκφραστική τους γλώσσα προσπαθούν να προσεγγίσουν την έννοια της πραγματικότητας, δημιουργώντας μια διαφορετική ερμηνεία των σκηνών που ξεδιπλώνονται μπροστά τους.
Ο Κώστας Ορδόλης περιγράφει τη σκληρή, σκοτεινή και δυσοίωνη πλευρά της, ο Δημήτρης Μυτάς δημιουργεί μια πιο χαρούμενη και παιχνιδιάρικη εικόνα της που γεμίζει με διάθεση για ζωή, ο Άκης Δέτσης εκφράζει την πιο συναισθηματική και ρομαντική πλευρά της, ενώ ο Βασίλης Γεροντάκος μιλάει για τις ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται σε ένα ονειρικό ταξίδι μεταξύ ύπαρξης και απώλειας.
Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος της φωτογραφίας; να λέει αλήθειες ή ψέματα; 
vg
Μπορεί να μην είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Τα εργαλεία που οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν για να κατασκευάσουν εικόνες πιθανόν να αποτελούν μια στρέβλωση της πραγματικότητας. Αλλά αυτή η στρέβλωση αντιπροσωπεύει μια πραγματικότητα που καθορίζεται από τις προσωπικές επιλογές οι οποίες συγκροτούν τη διαδικασία της δημιουργικής τους έκφρασης.
Ο ρόλος πάντως της φωτογραφίας για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση είναι να υπηρετεί πιστά την ίδια τη φωτογραφία.
 
Επιμέλεια έκθεσης: Δρ Νίνα Κασσιανού
md
Επικοινωνία_
Γεροντάκος Βασίλης
Δέτσης Άκης
Μυτάς Δημήτρης
Ορδόλης Κώστας / Email:ordolis@hotmail.com
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

openartgallery

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.