Νέα δράση του #Rest@rt στην Οία, στο Canaves Oia Epitome

Μιλένα Δημητροκάλη
Λίλα Κουφοπούλου

Νέα δράση του #Rest@rt στην Οία, στο Canaves Oia Epitome

Συνδέοντας τον πολιτισμό με τον τουρισμό, το #Rest@rt αναλαμβάνει τις εικαστικές παρεμβάσεις στο νεοσύστατο υπερπολυτελές συγκρότημα Canaves Oia Epitome που δημιούργησε ο διακεκριμένος όμιλος Canaves Oia στη Σαντορίνη.

Ακόμα ένας δυναμικός ξενοδοχειακός όμιλος στο δημοφιλές νησί, επενδύει στον Πολιτιστικό Τουρισμό και περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο, αποτελείται από 24 σουίτες που δικαίως χαρακτηρίζονται ως επιτομή της αισθητικής και των υψηλών υπηρεσιών διαμονής. Η ομπρέλα πολιτιστικών δράσεων #Rest@rt Contemporary Art Platform, επιμελήθηκε και παρουσιάζει την εικαστική παρέμβαση υπό το γενικό τίτλο Abstraction and Gesture.

drz_canaves epitomeD_m

26 συμμετέχοντες καλλιτέχνες παρεμβαίνουν με το έργο τους στις σουίτες καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος με σημείο αναφοράς τη χειρονομιακή ζωγραφική. Οι εξπρεσιονιστικές αντιδράσεις των σημαντικών δημιουργών, έρχονται σε αρμονικό διάλογο με το μινιμαλιστικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της σύγχρονης μονάδας.

Το πολυεθνικό κοινό που διαμένει στο συγκεκριμένο συγκρότημα, έρχεται σε επαφή με αυθεντικούς πίνακες διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, αποκτά προσωπική εμπειρία με την εγχώρια εικαστική δημιουργία και έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο έργο.

drz_canaves epitome_K_m

Εκθέτουν οι:

Μαρία Ανδρέου, Άννα Αντάρτη, Μάγδα Αποστόλου, Μάγδα Αστέρη, Βάσω Γιαννακοπούλου, Ελένη Γκινοσάτη, Δικαία Δεσποτάκη, Μιλένα Δημητροκάλη, Γεωργία Κοκκίνη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Λίλα Κουφοπούλου, Αναστασία Κωνσταντάκου, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Χριστίνα Λουκίδη, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Μαρία Μπάχα, Βασιλική Μπλούκου, Ελένη Παυλοπούλου, Σπυρίδων Πετράκος, Διονυσία Σεγγούνα, Μαίρη Στεφάνου, Αστέριος Τόρης, Γεωργία Τρούλη, Νίκος Τσαρουχάς, Δήμητρα Φακάρου.

drz_canaves epitome_B_m

Το #Rest@rt Contemporary Art Platform είναι ο επίσημος φορέας παραγωγής πολιτιστικών θεαμάτων που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό.  Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Σχεδιάζει και διοργανώνει πολιτιστικά δρώμενα για λογαριασμό των επιχειρηματιών του τουρισμού που θέλουν να αξιοποιήσουν τον πολιτισμό ως στοιχείο διαφοροποίησης και να αναβαθμίσουν διανοητικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Μιλένα Δημητροκάλη

https://canaves.com/el/canaves-oia-epitome/

https://www.facebook.com/restartcontemporary/

MEDIA SPONSOR